Breaking News
Home » Municipii şi oraşe » Botoşani » Orasul Saveni
GEKO's WorkGroup Inc.

Orasul Saveni

Orasul Saveni-Botosani

 

Asezare Geografica

 

Așezat la întretăierea unor vechi artere de circulație – drumul de pe Valea Bașeului și cel ce leagă județul Botoșani cu Valea Prutului, orașul Săveni aparține zonei de nord-est a Câmpiei Moldovei. În cadrul județului are o poziție estică și se află la o distanță de 35 km de municipiul Botoșani, 43 km de municipiul Dorohoi, 41 km de orașul Darabani și la 25 km de cursul râului Prut. Se mărginește cu comunele: Drăgușeni la nord-vest, Avrămeni la nord-est, Știubieni la vest, Ungureni la sud-vest și Vlăsinești la sud și sud-est. Orașul, împreună cu satele componente – Bodeasa, Bozieni, Chișcăreni, Petricani și Sat-Nou, se întinde pe o suprafață de 5866 ha.

 

Sursa: Wikipedia

 

 

Istoric

 

Recunoscut oras dupa primul razboi mondial, Saveniul este trecut in categoria localitatilor rurale in anul 1950 urmand a capata statutul de oras, dupa reorganizarea administrativa, din anul 1968. Unele dintre localitatile apartinatoare, sunt atestate documentar chiar inaintea localitatii Saveni (Petricani la 24 noiembrie 1492, Bozieni la 14 august 1432), iar altele sunt atestate documentar dupa aceasta (Bodeasa la 30 martie 652, Chiscareni la 20 decembrie 1635).

Populatia actuala cu distributie in satele apartinatoare (recensamantul din 2002) este urmatoarea: Oras Saveni 5998 locuitori si satele apartinatoare : Bodeasa – 466 locuitori, Bozieni – 302, Sat-Nou – 150, Petricani – 690, Chiscareni – 571in total 8177 locuitori. Dezvoltarea localitatii este favorizata si de amplasamentul sau, de factorii pedoclimatici ce permit cresterea animalelor si dezvoltarea culturilor vegetale, aceste activitati determinand de altfel si caracteristica dominanta a localitatii.

 

Sursa: http://primariasaveni.ro/index.php?rewriteparam=prezentare_locala

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Orasul Panciu

Orasul Panciu-Vrancea   Asezare Geografica   Orașul se află în partea central-estică a județului, pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.