Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Palate » Palate Arad » Palatul Szantay din Arad
GEKO's WorkGroup Inc.
225px-Palatul_Szantay

Palatul Szantay din Arad

Palatul Szantay din Arad

Palatul Szantay este un edificiu situat în zona centrală a Aradului, la doar câțiva pași de artera principală, la colțul străzilor Horia și Episcopiei. A fost ridicat între anii 19051911.

Descriere

Volumul principal al grandiosului palat cu două etaje are planul în forma de L, iar spre curte perpendicular pe aceste laturi se desfășoară câte o aripă mai scurtă și mai îngustă. Perspectiva principală a clădirii se deschide dinspre piața centrală, fiind dominată de turnul de colț, format din trei laturi ale hexagonului. De acest turn sunt atașate aripile principale ale clădirii. Turnul este acoperit cu un coif piramidal de plan hexagonal, pornind din cornișe arcuite și penetrat de goluri, este o lucrare din piatră și tinichigerie, care îmbină armonios diferite ornamente florale și de măști. Parterul este încheiat de un brâu simplu, format de un listel la nivelul balcoanelor de la etaj. Pe toate laturile turnului se afla câte un balcon cu balustradă de fier forjat al cărei motiv principal amintește de lira muzelor, motiv ce se regăsește în întreaga decorație a clădirii.

Sursa: Wikipedia

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

200px-Palatul_Tribunei

Palatul Tribunei din Arad

Palatul Tribunei din Arad Palatul Tribunei (cunoscut și ca Palatul doctorului Oncu) este un edificiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.