Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
imageResize

Manastirea Plaviceni

Manastirea Plaviceni.Com Plopii Slavitesti,Sat Dudu-Teleorman

Hram: Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil

Episcopia Alexandriei si Teleormanului

 

Manastirea Plaviceni (Alunisul) este situata in sudul tarii, in arealul comunei Plopii Slavitesti din judetul Teleorman, la 33 km nord vest de Turnu Magurele si la 30km sud de Draganesti-Olt. Schitul este ctitorit de marele vornic Dragomir de Plaviceni, in timpul domniei lui Matei Basarab, intre anii 1646-1649.

Manastirea se afla intr-un amplu proces de organizare, cu noua obste de calugari, si are hramul “Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril”

Biserica este pictata in 1815 si se afla intr-o avansata stare de ruina ca si intreg ansamblul ce se compunea din biserica, impunatorul turn clopotnita, casa staretiei, 2 randuri de chilii, zidurile de aparare.

Manastirea este asezata intr-un cadru natural incantator, in lunca Oltului, printre paduri impunatoare.

Datorita izolarii amplasamentului si parasirii ei dupa anii ’50, manastirea a intrat intr-un lent dar necrutator proces de degradare, la care a contribuit sin pacate si lipsa de interes a localnicilor. Graitoare in acest sens sunt imaginile de mai jos realizate in 1991, cand ansamblul devenise salasul vitelor din satele invecinate.

Sursa: http://www.manastireaplaviceni.ro/

 

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

01

Manastirea Sfatul Pantelimon

http://romanianturism.com/wp-admin/post.php?post=5056&action=edit&message=1 Manastirea Sfatul Pantelimo.Com Silistea Gumesti-Teleorman Hram: Sfantul Pantelimon (hramul bisericii in constructie), Sfantul Ioan …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.