Breaking News
Home » Mănăstiri şi schituri » Mănăstiri Ialomiţa » Manastirea Fratilesti
GEKO's WorkGroup Inc.
index

Manastirea Fratilesti

Manastirea Fratilesti-Suditi.Com Saveni,Loc Suditi-Ialomita

Hram:    Sfântul Mare Mucenic Pantelimon

 

Mănăstirea Frăţileşti – Sudiţi a fost înfiinţată pe moşia familiei Aurelian Pană prin decizia Permanenţei Consiliului Eparhial al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor nr.4/05.03.2007, cu destinaţie iniţială pentru maici, iar din 22 octombrie 2009 a fost transformată în mănăstire de călugări.

Aurelian Pană (n. 1880 — d. 4 mai 1951 Gherla) a fost un om politic român de dreapta, ministru al Agriculturii şi Domeniilor, preşedinte al sindicatului agricol ucis în vremea prigoanei comuniste. Fost boier, proprietar a peste 6000 de hectare pământ arabil lângă localitatea Sudiți din Bărăgan, a devenit în 1935 preşedintele Institutului Naţional de Export, în această funcţie făcând demersurile necesare importării primelor combine în România. În perioada de guvernarea a mareşalului Ion Antonescu a deţinut funcţia de subsecretar de Stat la Ministerul Agriculturii şi Domeniilor între 27 ianuarie 1941 – 19 martie 1942 şi a fost Ministrul Agriculturii şi Domeniilor, după o remaniere guvernamentală, între 19 martie 1942 -3 iulie 1943. Comuniştii îl condamnă pentru “introducerea şi încurajarea unei plante necunoscute şi inutile ţării noastre: soia”. Decedează în urma schingiuirilor din închisoare. Pentru că nu a încăput în sicriu, picioarele i-au fost tăiate.

Descendenţii familiei Pană au donat Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor în baza legii nr.10/2001 prin decizia nr.544/24.05.2010, o suprafaţă de 2,9ha pe care se află conacul, casa arendaşului şi numeroase dependinţe şi suma de 30.000lei, ulterior adăugându-se o livadă de 1730 de pomi fructiferi. După nenumărate demersuri întreprinde de moştenitorii familiei Pană împreună cu reprezentanţii Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor, Mănăstirea Frăţileşti – Sudiţi are până în prezent în posesie suprafaţa de 7,2ha, suficient pentru a se pune bazele unui așezământ monahal. Construcţiile la paraclisul acestei sfinte mănăstirii sunt aproape finalizate, în continuare lucrându-se la corpul de chili.
Este situată geografic în extravilanul dintre comunele Săveni şi Sudiţi, în imediata vecinătate a drumului judeţean DJ 201 Slobozia-Ţăndărei în direcţia SV.

 

Sursa: http://www.sf-esc.ro/index.php?page=56

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

manastirea-slobozia-voievozi-5

Manastirea Slobozia

Manastirea Slobozia.Loc Slobozia-Ialomita Hram: Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil   În inima Bărăganului, pe malul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.