Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
117475_baldana

Manastirea Baldana

Manastirea Baldana Com Tartasesti,satBaldana-Dambovita 

 Mănăstirea Bâldana, având hramurile „Adormirea Maicii Domnului”, „Sfântul Mare Ierarh Nicolae” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, a fost zidită de către preotul Gheorghe Baldanescu și soția sa Maria, în anul 1831, ca mănăstire de călugărițe.

Biserica a fost construită din zid, în formă de navă, având o singură turlă pe naos și pridvor deschis, iar pentru viețuitoare, a fost ridicat în apropiere un corp de chilii. Mănăstirea a funcționat până în anul 1894 când a devenit biserică de mir ca filie a parohiei Bâldana. Ajuns în paragină, așezământul monahal a fost reactivat, ca mănăstire de călugări, prin decizia Arhiepiscopiei, în anul 1994, starețul acesteia devenind ieromonahul Gruzea Calomfir Vicențiu. Din acest moment la acest vechi așezământ monahal s-au început lucrările de zidire și înfrumusețare pentru a-l readuce la starea inițială.

Astfel, în apropierea bisericii s-au ridicat mai multe construcții printre care: clopotnița-turn care veghează intrarea în incinta mănăstirii, un corp de chilii, un agheazmatar și anexe gospodărești. Lucrările de reabilitare a mănăstirii s-au desfășurat cu binecuvântarea Arhiepiscopului Nifon al Târgoviștei și cu sprijinul unor donatori, între anii 1994-2006.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

manastirea-viforata-dambovita

Manastirea Viforata

  Manastirea Viforata Com. Aninoasa, Sat. Viforâta- Dambovita  AŞEZAREA GEOGRAFICĂ   Sfânta Mănăstire Viforâta este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.