Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
646x404

Manastirea Coslogeni

Manastirea Coslogeni.Com Dichiseni-Calarasi

Hram: Izvorul Tămăduirii

 

Pe drumul de la Călăraşi spre Feteşti, aproape de braţul Borcea al Dunării, pe la kilometrul 14, între Călăraşi şi Feteşti (la 12 km de Călăraşi şi 30 km de Feteşti), se află Mănăstirea Coslogeni cu hramul Izvorul Tămăduirii, un loc în care merită sa te opreşti fie chiar şi pentru un scurt timp. Intrând pe poartă, după numai câţiva metri, vezi că acea căsuţă modestă are o cruce deasupra şi că este de fapt un mic paraclis. Surpriza vine o dată ce treci pragul şi vezi sfânta cruce, o cruce mare din piatră străjuind intrarea în sfântul altar. Această cruce din piatră datează din anul 1734, domnitor pe timpul acela fiind Constantin Mavrocordat.
Între anii 1990-1993 a fost ocrotită de creştinii care venind au zidit deasupra ei un lăcaş de închinare şi slujire cu sprijinul parintelui paroh din satul Coslogeni şi al credincioşilor care veneau din toata ţara să se inchine sfintei cruci. Şi în zilele noastre credincioşii, cu ocazia hramului mănăstirii, de sărbătoarea Izvorului Tămăduirii vin să participe şi să ia binecuvântare cu două-trei zile înainte. La cererea credincioşilor din aceasta zonă şi cu binecuvântarea vrednicului de pomenire episcop Damaschin Coravu s-a decis ca în locul acesta binecuvântat de Dumnezeu să fie un schit de călugări.
Astfel că, în data de 22 septembrie 2003, Schitul Coslogeni este înfiinţat în Permanenţa Consiliului Eparhial, cu ascultare directă de Centrul Eparhial al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.
Lucrările de extindere şi dezvoltare a Schitului au continuat, punându-se piatra de temelie a noii biserici, cu hramul Înălţarea Sfintei Cruci. După numai paisprezece luni, Preasfinţitul Damaschin a revenit la Coslogeni pentru a sfinţi biserica aşezământului monahal călărăşean deja ridicată.
Sfântul lăcaş, realizat din lemn în stil maramureşean, are înălţimea de 26 de metri (de la cruce), 16 metri lungime şi 6,30 lăţime, şi este ctitoria domnului Ştefan Poenaru, membru în Adunarea Eparhială a Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor. Pictura a fost realizată de Marian Nan, pictor din municipiul Călăraşi.

Sursa: http://www.sf-esc.ro/index.php?page=55

 

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

maica_gravida_80742000

Manastirea Tariceni

Manastirea Tariceni.Com Frasinet,Loc Tariceni-Calarasi Hram: Sfântul Ierarh Nicolae   În inima  Bărăganului, pe malul Mostiştei, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.