Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
091-Manastirea-Barbu-sat-Leiculesti-Tisau-Buzau

Mănăstirea Barbu

Mănăstirea Barbu.Loc Lecuiesti-Buzau

 

Manastirea Barbu se afla pe Valea Niscovului, la 30 km vest de municipiul Buzau, in satul Leiculesti, comuna Tisau. Manastirea poarta numele ctitorului sau, vel capitanul Barbu Badeanu. Acesta a ridicat biserica manastirii intre anii 1662-1669, ajutat fiind de sotia sa, jupaneasa Rada si de fiii lor, Hrizea, Radu, Jipa, Andronic, Neagoe si Badea, pentru sfarsirea lucrarilor dandu-se bani si din vistieria domnitorului Antonie-Voda din Popesti.

In sec.al XVIII-lea, Manastirea Barbu a devenit metoc al Manastirii Vacaresti, inchinata Sfantului Mormant de la Ierusalim. Dupa secularizarea din vremea lui Cuza, manastirea de calugari a fost desfiintata, asezamantul monahal fiind reintemeiat in anul 1871, dar ca manastire de maici, fiind aduse aici calugarite de la Schitul Sfantul Gheorghe de langa Bozioru, cazut in ruinare. Biserica a fost reparata intre anii 1894-1895, prin stradaniile staretei Glafira Georgescu si ale parintelui Visarion Ioan Hagiu de la Schitul Nifon. Cu acea ocazie a fost inlocuita pictura, retarnosirea lacasului facandu-se in anul 1896.

In anul 1931, cu sprijinul Comisiei Monumentelor Istorice si al comunitatii locale, Biserica a fost refacuta, indeosebi prin staruintele staretei Xenia Dumitru si a protosinghelului Ioasaf Grigorescu de la Manastirea Ciolanu. Tot atunci s-a refacut pictura, de catre Nicolae Solescu din Buzau. In urma decretului de trista amintire din anul 1959, autoritatile comuniste au desfiintat manastirea, refacuta dupa anul 1989. Ultimele restaurari la biserica s-au facut intre anii 1981-1994.

Sursa: http://www.crestinortodox.ro/manastiri/manastirea-barbu-117512.html

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Rogoz-Sf.-Treime-001

Mănăstirea Sfânta Treime

Mănăstirea «Sfânta Treime»Com Podgoria.Sat Cotatcu-Vrancea Mănăstirea «Sfânta Treime» cunoscută, mai ales, sub denumirea de „Podul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.