Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
gorovei(1)

Manastirea Gorovei

Manastirea Gorovei.Com Vaculesti, Sat Gorovei-Botosani

Hram: Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul, Izvorul Tamaduirii

Mitropolia Moldovei si Bucovinei

Inre anii 1740-1742 doi calugari au inaltat o biserica de lemn pe locul dat de Ioan Gorovei; aceasta a fost refacuta tot din lemn in 1859. Biserica mare a fost construita intre anii 1828-1834 de egumentul Macarie Jora. Manastirea Gorovei a fost restaurata intre anii 1984-1985.
În trecut, doi călugări din zona satului Gorovei au găsit în acest spaţiu o icoană a Sfântului Ioan Botezătorul şi au hotărât să construiască Mănăstirea Gorovei, în stil neaoş moldovenesc…

  • Cod monument Istoric: BT-II-a-B-01986
  • Trasee amenajate: da

Mănăstirea Gorovei este amplasată într-o zonă de dealuri înalte şi împădurite. Lăcaşul a fost ridicat între anii 1740-1742 din lemn, de către doi călugări.

Clădirea actualului lăcaş de cult a fost construită între anii 1828-1834 de către egumenul Macarie Jora şi a fost restaurată în perioada 1984-1985.

Este o mănăstire de călugări, ce atrage un număr considerabil de pelerini, anual.
Cale de acces: pe DN 29B Botoşani-Dorohoi (31 km), apoi stânga DN 29A (spre Suceava) cca 11 km, apoi DL stânga 1500 m până la mănăstire; sau DN 29A Suceava (spre Dorohoi)-Vârfu Câmpului (23 km), după 5 km DL dreapta 1500 m până la mănăstire.

Sursa: http://www.cesavezi.ro/obiective-turistice/3-manastiri/302-manastirea-gorovei#!/catid=undefined

Biserica “Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul” a Manastirii Gorovei din judetul Botosani, va fi resfintita duminica, 22 septembrie 2013, de Inalt Preasfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

Originile acestei asezari monahale incep in sec. al XVII-lea, actuala biserica fiind ridicata intre anii 1831-1843 de catre egumenul Macarie Jora si egumenul Ierotei Lemnea.

Lacasul de inchinaciune inchinat Nasterii Sfantului Ioan Botezatorul a fost restaurat incepand cu anul 2002.

“Lucrarile derulate au fost de mare amploare, intrucat s-a realizat o reparatie capitala. Intrucat biserica nu a avut o fundatie solida, s-au impus reparatii generale. S-au realizat lucrari la fundatie, s-au injectat peretii cu ciment si s-au consolidat boltile si turnul clopotnita. In acelasi timp, biserica a fost pictata in tehnica fresca de prof. Dan Gogu din Bucuresti. Sfantul lacas a fost dotat cu obiectele necesare slujirii sfintelor slujbe. Toate lucrarile s-au realizat prin contributia credinciosilor din parohiile din imprejurimi si a celor care au dragoste fata de biserica manastirii. Protos. Teofil Timisag, staretul Manastirii Gorovei de peste doua decenii, a fost coordonatorul acestui santier”, a relatat pr. Stelian Ciurciun, protopop al Protopopiatului Dorohoi.

Incepand din acest an, ziua de 23 Septembrie (Zamislirea Sf. Ioan Botezatorul) va fi declarata ca Ziua Icoanei facatoare de minuni a Sfantului Ioan Botezatorul din Manastirea Gorovei.

http://www.ebotosani.net/2013/09/19/duminica-ips-teofan-va-resfinti-biserica-manastirii-gorovei/#more-64141

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-manastirea-zosin-630x472

Manastirea Zosi

  Manastirea Zosi.Com Baluseni-Botosani Hram: Adormirea Maicii Domnului, Izvorul Tamaduirii si Duminica Sfintilor Romani (biserica …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.