Breaking News
Home » Mănăstiri şi schituri » Mănăstiri Argeş » Manastirea Cetatuia
GEKO's WorkGroup Inc.
manastirea-cetatuia-negru-voda-7

Manastirea Cetatuia

Manastirea Cetatuia.Loc cetateni-Arges

Mănăstirea Cetațuia Negru-Vodă este situată în comuna Cetațeni, județul Argeș, la 22 de kilometri sud-est de orașul Câmpulung, pe șoseaua națională Câmpulung-Târgoviște-București, pe vale a Dâmboviței, între satele Cetățeni și Cotenești.

Cunoscută inițial sub denumirea de “Schitul Cetațuia Negru Vodă”, mănăstirea este construită pe o stancă înaltă, la altitudinea de 881 de metri, pe malul stâng al râului Dâmbovița, între “Valea lui Coman” și “Valea Chiliilor”.

De la șoseaua principală și până la mănăstire, pe o potecă îngustă, se face însă mai putin de un ceas. Biserica din mănăstire are două hramuri: Adormirea Maicii Domnului, pana în anul 1918, iar mai apoi, și Izvorul Tămăduirii.

Sursa: http://www.eparhiaargesului.ro/arhieparg/index.php/viata-monahala-eparhia-argesului/2012-10-14-16-07-34/manastirea-cetatuia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Manastirea Bascovele

Manastrirea Bascovele.Comuna Cotmeanca. Sat -Arges Desfiinţată în două rânduri, afectată de cutremure şi furtuni, de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.