Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Castele » Castele Mureş » Castelul Degenfeld
GEKO's WorkGroup Inc.
bc1e32b9fb0acdddb1ba571cb61fadd9

Castelul Degenfeld

Castelul Degenfeld, Cuci- Mureș

Prima atestare documentara a comunei dateaza din anul 1410, chiar daca scrierile monahale amintesc de existenta unei manastiri in aceste locuri inca din anul 1339. In secolele 16 – 17 Pekri Lörincz , faimosul conducator curut, avea un castel stralucitor in sat, ale carui ramasite le-a folosit familia baronului Schomburg Degenfeld pentru inaltarea noului edificiu. Mult mai tarziu, Lajos Degenfeld a renovat intregul edificiu in stil clasic, stil care s-a pastrat pana in zilele noastre. Cladirea, desi nu impresioneaza deloc prin maretie, era considerata in vremurile ei de glorie o adevarata capodopera de frumusete si bun gust. Un turn impresionant din caramida asigura alimentarea cu apa a intregului conac. Acesta era considerat in perioada respectiva o adevarata minune inginerasca, cum in putine locuri ale Europei se putea intalni.

In jurul edificiului se intindea un imens parc dendrologic, despre a carui frumusete s-a dus vestea pana peste hotare. Cativa din arborii seculari din acele vremuri mai pot fi admirati si astazi, chiar daca restul decorului nu prea mai seamana cu cel de alta data. Cel mai impresionant arbore este un salcam japonez despre care se spune ca a fost plantat chiar de catre baronul Schomburg Degenfeld.

Sursa: http://mures.ghidcazareromania.ro/obiective_turistice_mures/castelul-degenfeld–cuci.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

IMG_0505-300x225

Castelul Ugron, Zau de Câmpie- Mureș

Castelul Ugron, Zau de Câmpie- Mureș  “Castelul-calendar” sau castelul baronului Istvan Ugron se află în …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.