Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Castele » Castele Bihor » Castelul Zichy, Lugașu de Jos- Bihor
GEKO's WorkGroup Inc.
686b30118655ffac0af92721414594f5

Castelul Zichy, Lugașu de Jos- Bihor

Castelul Zichy, Lugașu de Jos- Bihor

Familia Zichy a construit mai multe castele în Bihor, cel de la Poiana Florilor fiind ridicat în locul unei case de vânătoare care a ars. Construcţia bine planificată a început cu împădurirea terenului sterp, înainte de ridicarea castelului cu două nivele, pe cel mai înalt punct al muntelui.

Exploratorul Asiei, groful Zichy Jenő a construit acest castel de vânătoare între 1891 şi 1893. În 1928 castelul este vândut firmei La Roche & Darvas, specializată în prelucrarea lemnului. După naţionalizare a devenit hotel şi restaurant, iar apoi a căzut pradă proprietăţii comuniste: a luat fiecare ce a vrut şi ce a putut, parchetul fiind folosit chiar ca lemn de foc.

După evenimentele din 1998, firma La Roche & Darvas şi o fundaţie americană au cerut castelul, dar acesta a fost atribuit bisericii ortodoxe care a introdus curentul electric şi a început lucrările de reabilitare, ceea ce este un lucru îmbucurător. În curtea castelului Zichy a apărut o biserică de lemn din secolul XVIII, adusă din Lugaşu de Jos. Transportul cu boi a durat un an. Nu se recomandă abordarea castelului cu maşina pe timp ploios sau iarna.

Sursa:http://www.welcometoromania.ro/DN1h/DN1h_Poiana_Florilor_Castelul_Zichy_r.htm

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

castelul-zichy-din-diosig-judetul-bihor

Castelul Zichy, Diosig- Bihor

Castelul Zichy, Diosig- Bihor Situat in comuna Diosig. A fost construit in 1701 de catre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.