Breaking News
Home » Rezervatii » Lacuri » Lacul Vlășcuța- Galati
GEKO's WorkGroup Inc.
Drumetii-de-weekend--Rezervatia-naturala-Lacul-Vlascuta

Lacul Vlășcuța- Galati

Lacul Vlășcuța- Galati

Lacul Vlășcuța este o rezervaţie naturală avifaunistică, în care turiştii pot observa păsările care cuibaresc, migrează sau se hrănesc în teritoriu..

Lacul Vlășcuța se află situat în zona îndiguită a Prutului Inferior, dintre bornele topo 1284 şi 1287 sau dintre bornele silvice 157-158 şi 143-144. Lacul, care se întinde pe o suprafaţă de aproape 42 de hectare, a fost declarat, prin Legea 5/2000, rezervaţie naturată de interes naţional, deoarece este o zonă avifaunistică specială. Aici poposesc, în timpul migraţiei, un important număr de păsări acvatice, precum ardeidae, ciconiidae, threskiornithidae, anatide, ralide, sternidae,  hirundinide, sylviide şi altele.

Lacul Vlășcuța a fost inclus în Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului, unde au fost montate observatoare ornitologice (între municipiul Galați şi Complexul Mata – Rădeanu), cu ajutorul cărora turiștii pot posibilitatea urmări păsările care cuibaresc, migrează sau se hrănesc în teritoriul Lacului Vlăscuța.

Acces: DN 26 Galaţi – Căvădineşti şi DC Şoseaua Rusului, dintre Drăculesti sat şi digul de la Prut

Sursa: http://www.cesavezi.ro/obiective-turistice/7-rezervatii-naturale/537-lacul-vl%C4%83%C8%99cu%C8%9Ba#!/catid=undefined

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

08-lacul-vaduri

Lacul Vaduri- Neamt

Lacul Vaduri- Neamt Din punct de vedere geografic lacul Vaduri este situat la o altitudine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.