Breaking News
Home » Rezervatii » Lacuri » Lacul Mănăstirii- Arges
GEKO's WorkGroup Inc.
lacul-manastirii-sau-galasescu-851

Lacul Mănăstirii- Arges

Lacul Mănăstirii- Arges

Lacul Mănăstirii (monument al naturii) cunoscut și sub denumirea de Lacul Gălășescu, este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală de tip mixt), situată în județul Argeș, pe teritoriul administrativ al comunei Rucăr.

Descriere

Rezervația naturală declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, se află în partea de sud a Munților Făgăraș, (Șaua Gălășescului), în bazinul râul Doamnei-căladarea văii Gălășescului, la o altitudine de 2.168 m, și se întinde pe o suprafață de 0,60 hectare.

Aria naturală reprezintă un lac de origine glaciară, cu maluri stâncoase, acoperite pe alocuri cu vegetație (formată în cea mai mare parte cu mușchi), alimentat cu apă de un mic pârâu cu trei brațe. La ieșirea din lac se formează albia Văii Rele a Gălășescului, un afluent al râului Doamnei.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

08-lacul-vaduri

Lacul Vaduri- Neamt

Lacul Vaduri- Neamt Din punct de vedere geografic lacul Vaduri este situat la o altitudine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.