Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Vaslui » Coasta Rupturile
GEKO's WorkGroup Inc.
coasta_rupturile

Coasta Rupturile

Coasta Rupturile – Tanacu- Vaslui

Coasta Rupturile – Tanacu este o rezervaţie naturală floristică, de o importanţă deosebită şi care conservă specii rare…

  • Trasee amenajate: da
  • Trasee marcate: nu
  • Condiții de vizitare: respectarea regulilor rezervaţiei. Nu rupeţi plantele!

Coasta Rupturile – Tanacu se situează într-o zonă de podiş, pe o suprafaţă de şase hectare, la 2 km în partea sud-estică a satului Tanacu. Rezervaţia reprezintă o zonă afectată de eroziunea apei și supusă de-a lungul timpului alunecărilor de teren. Aşa au ieşit la suprafaţă diverse specii floristice rare, fiind declarată rezervaţie naturală în 1973, reconfirmată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000. Este parte din reţeaua Natura 2000.

În 1957, suprafaţa a fost plantată cui salcân ca să nu se mai surpe, însă a fost defrişată, iar teritoriul folosit ca păşune. Are un climat de stepă, cu cernoziomuri, care oferă condiţiile necesare pentru dezvoltarea diferitelor specii floristice.

Vegetaţia este constituită din mai multe specii floristice rare, printre care: o specie de zambilă sălbatică (din genul Hyacinthella leucophaea), tufă lemnoasă (Caragna fructex L.), bărbișoară (Bothriochloa ischaeum), o specie de rușcuță (din genul Adonis x hybrida), cârcel (Ephedra distachya), hajmă păsărească (Allium flavum), belivalie sarmațiană (Bellivalia sarmatica), o specie de pălămidă din genul Cirsum cerrulatum, sparțetă (Onobrychis arenaria), stânjenel de stepă (Iris pumila), pintenoagă (Carthamus lanatus L.) sau luntricică (Oxytropis campestris).

Bogăţia floristică a rezervaţiei, cât şi semnificaţia fitogeografică a geofondului conferă staţiunii de la Tanacu un caracter de unicitate, de tezaur informaţional de mare valoare ştiinţifică.

Sursa: http://www.cesavezi.ro/obiective-turistice/7-rezervatii-naturale/625-coasta-rupturile–tanacu#!/catid=undefined

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Suta-de-movile

Fâneața de la Glodeni

Fâneața de la Glodeni- Vaslui Fâneaţa de la Glodeni este o rezervaţie naturală de tip …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.