Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Hunedoara » Apele mezotermale Geoagiu
GEKO's WorkGroup Inc.
geoagiu bai 3

Apele mezotermale Geoagiu

Apele mezotermale Geoagiu-Băi- Hunedoara

 

Apele mezotermale de la Geoagiu-Băi este o rezervaţie naturală aflată în nordul staţiunii balneoclimaterice cu acelaşi nume, recomandată pentru vindecări multiple…

  • Amenajare / agrement: da
  • Trasee marcate: da
  • Caracteristici geografice: rezervaţie naturală de tip mixt, apele fiind protejate de un complex forestier.
  • Condiții de vizitare: vara îndeosebi.
  • Cod obiectiv turistic: HD-I-m-A-03187.02.

Rezervaţia naturală, de tip mixt, este alcătuită dintr-un complex forestier ce protejează izvoarele de apă termală din staţiune şi din împrejurimile ei, dar şi rămăşiţele castrului roman Germisara.
Conform datelor furnizate de APM Hunedoara, zona prezintă un bazinet depresionar sculptat în partea de sud-est a munceilor Săcărâmbului. Valea Geoagiu Băi prezintă un relief evoluat, cu o frecvenţă mare a şiroirilor, alunecărilor de teren, eroziune torenţială.

Principalul curs de apă este valea Geoagiului, iar circulaţia în adâncime a apei din precipitaţii alimentează izvoarele termominerale din zonă.
Clima este temperată-continentală moderată, cu ierni blânde şi veri calde, cu o cantitate redusă de precipitaţii, în medie de 550 mm pe an, precipitaţii absorbite cu uşurinţă de terenul format din calcare.
Brizele montane potenţează caracteristicile curative ale zonei.
Apele minerale sunt bicarbonatate, calcice, magnezice, hipotone, cu temperatura de izvor de 29-30 de grade Celsius şi mineralizaţii de 1-1,5 mg/l.
Sunt indicate în nenumărate afecţiuni: afecţiuni reumatismale, degenerative inflamatorii, afecţiuni ginecologice, ale sistemului nervos periferic, boli dermatologice, nevroze astenice, boli profesionale, afecţiuni ale aparatului renal, afecţiuni asociate cu sistemul endocrin, metabolice. De asemenea, sunt contraindicate în bolile febrile acute, dacă suferi de insuficienţă cardiacă, în caz de epilepsie. Este de preferat să pleci în călătorie spre Apele Geoagiu doar după ce ai obţinut o situaţie recentă şi corectă a stării tale de sănătate.

Sursa: http://www.cesavezi.ro/obiective-turistice/7-rezervatii-naturale/218-apele-mezotermale-geoagiu-bai#!/catid=undefined

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Picture 191

Tufurile calcaroase din Valea Bobalna

Tufurile calcaroase din Valea Bobâlna- Hunedoara   Rezervaţie naturală de tip geologic, situată pe valea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.