Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Gorj » Piatra Borostenilor
GEKO's WorkGroup Inc.
piatraB1

Piatra Borostenilor

Piatra Boroştenilor

Judetul Gorj

 

Piatra Boroștenilor este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip mixt), situată în județul Gorj, pe teritoriul administrativ al comunei Peștișani

Localizare

Aria protejată se află în Munții Vâlcan (în arealul Motru-Vâlcan), în partea nord-vestică a satului Boroșteni ce aparține comunei Peștișani.

Descriere

Rezervația naturală Piatra Boroștenilor cu o suprafață de 28 de hectare a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate) și reprezintă o zonă montană de interes geologic, floristic și peisagistic.

În teritoriul rezervației vegetează specia rară de plantă de stâncărie cunoscută sub denumirea populară de crucea voinicului (Hepatica transsilvanica).

Sursa: Wikipedia

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

valea_sodomului

Valea Sodomului

Valea Sodomului Judetul Gorj   Valea Sodomului este o arie protejată de interes național ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.