Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Dolj » Rezervatia ornitologica Ciuperceni-Desa
GEKO's WorkGroup Inc.

Rezervatia ornitologica Ciuperceni-Desa

Rezervația ornitologică Ciuperceni-Desa

Judetul Dolj

 

Rezervatia ornitologica de la Ciuperceni-Desa ocupa o portiune in zona inundabila a Dunarii care nu a fost indiguita si care are ca habitat major habitat de apa dulce/zone umede.

In Rezervatia Ornitologica  Ciuperceni-Desa se gaseste un numar impresionant de specii de pasari protejate, cum ar fi: Egretta garzeta, Egretta alba, Pelecanus crispus, Pelecanus onocrotalus, Phalacrocorax pygmeus, motiv pentru care a fost propusa si acceptata ca Arie Speciala de Protectie Avifaunistica, in cadrul Retelei Ecologice Europene – Natura 2000.

Rezervatia ornitologica de la Ciupercenii Noi se intinde pe o suprafata de 500 ha un colt de lunca care a fost declarata rezervatie ornitologica in anul 1971. Aici traiesc peste 140 de specii de pasari, unele rare, printre care se numara barza neagra, egreta mica, rata pestrita, lisita, codobatura alba, starcul rosu etc. Este singurul loc din lunca Dunarii care a ramas neindiguit.

 

Sursa: http://www.calificativ.ro/REZERVATIA_ORNITOLOGICA-a14184.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

index

Valea Rea-Radovan

Valea Rea-Radovan Judetul Dolj La câțiva zeci de km sud-vest de orașul Craiova, pe Calea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.