Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Buzău » Sarea lui Buzau
GEKO's WorkGroup Inc.
512_3

Sarea lui Buzau

Sarea lui Buzău

Judetul Buzau

Sarea lui Buzău (monument al naturii) este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic și botanic) situată în județul Buzău, pe teritoriul administrativ al comunei Viperești.

Localizare

Aria naturală cu o suprafață de 1,77 hectare se află în partea central-vestică a județului Buzău, pe Valea Buzăului în zona Subcarpaților de Curbură, în imediata apropiere a drumului național DN10 (BuzăuCovasna), lângă rezervația naturală Blocurile de calcar de la Bădila.

Descriere

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate) și reprezintă o suprafață cu izvoare sărate, arie cu eflorescențe saline care dovedesc existența în subsol a unui masiv de sare.

Din punct de vedere floristic, în arealul ariei naturale sunt întâlnite mai multe specii vegetale halofile, printre care specia de arbust cunoscută sub denumirea de cătină de râu (Hippophaë rhamnoides L.) și o specie ierboasă de sărătură cunoscută de localnici sub denumirea populară de bălănică (Puccinellia distans).

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-vulcanii-noroiosi

Vulcanii Noroioşi de la Paclele Mici

Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mici Judetul Buzau Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.