Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Buzău » Padurea cu tisa
GEKO's WorkGroup Inc.
poza-tisa

Padurea cu tisa

Pădurea cu tisă

Judetul Buzau

Pădurea cu tisă este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip forestier) situată în județul Buzău, pe teritoriul administrativ al comunei Chiojdu.

Localizare

Aria naturală se află în partea nord-vestică a județului Buzău, la poalele Munților Monteoru (grupare montană ce aparține Carpaților de Curbură) la o altitudine cuprinsă între 800 și 1000 de m, în partea nord-estică a satului Bâsca Chiojdului.

Descriere

Rezervația naturală „Pădurea cu tisă”, întinsă pe o suprafață de 197 hectare, a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate)

Aria naturală reprezintă o zonă împădurită cu rol de protecție pentru specia arboricolă de Taxus baccata, cunoscută sub denumirea populară de tisă.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-vulcanii-noroiosi

Vulcanii Noroioşi de la Paclele Mici

Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mici Judetul Buzau Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.