Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Buzău » Padurea Crivineni
GEKO's WorkGroup Inc.
schitul-pahomie3

Padurea Crivineni

Pădurea Crivineni

Judetul Buzau

Pădurea Crivineni este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip forestier) situată în județul Buzău, pe teritoriul administrativ al orașului Pătârlagele.

Localizare

Aria naturală se află la poalele Carpaților de Curbură (la o altitudine medie de 400 m.) în depresiunea Pătârlagele (în partea nord-vestică a orașului omonim), în partea dreaptă a râului Buzău, lângă drumul național DN10, NehoiuÎntorsura Buzăului.

Descriere

Pădurea Crivineni întinsă pe o suprafață de 15,44 hectare, a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate).

Rezervația naturală reprezintă o suprafață împădurită cu rol de protecție pentru o specie arboricolă de stejar, cunoscută sub denumirea populară de stejar pufos (Qurecus pubescens).

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-vulcanii-noroiosi

Vulcanii Noroioşi de la Paclele Mici

Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mici Judetul Buzau Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.