Breaking News
Home » Rezervatii » Rezervatii naturale » RN Buzău » Blocurile de calcar de la Badila
GEKO's WorkGroup Inc.
Image00056

Blocurile de calcar de la Badila

Blocurile de calcar de la Bădila

Judetul Buzau

Blocurile de calcar de la Bădila (monument al naturii) alcătuiesc o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic și paleontologic) situată în județul Buzău, pe teritoriul administrativ al comunei Viperești.

Localizare

Aria naturală cu o suprafață de 3,02 hectare se află în partea central-vestică a județului Buzău, în zona Subcarpaților de Curbură, pe Valea Buzăului, în imediata apropierera a drumului național DN10 BuzăuCovasna.

Descriere

Rezervația naturală a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național – Secțiunea a III-a – zone protejate) și reprezintă o arie naturală situată pe malul stâng al râului Buzău (zonă cunoscută de localnici sub denumirea La Surduci) în al cărei teritoriu se găsesc mai multe formațiuni geologice, peste 40 de blocuri stâncoase (de dimensiuni și forme diferite) constituite din calcare și conglomerate (de culoare cenușie), datând din Mezozoic.

Din punct de vedere paleontologic în arealul rezervației, în stratele de rocă sedimentară s-au descoperit mai multe resturi fosile de gasteropode (melci), corali, amoniți (moluște) sau foraminifere, toate atribuite Jurasicului.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

poza-vulcanii-noroiosi

Vulcanii Noroioşi de la Paclele Mici

Vulcanii Noroioşi de la Pâclele Mici Judetul Buzau Vulcanii Noroioși de la Pâclele Mici este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.