Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
izvoarele_mihaesei3

Izvoarele Mihaiesei

Izvoarele Mihăiesei

Judetul Bistrita Nasaud

Rezervatia mixta Izvoarele Mihaiesei

Cunoscuta si sub denumirea de Stanca Iedului-Bujdeie, rezervatia se intinde pe o suprafata de 50 hectare si este situata pe muntele Mihaiasa (1805 m) din partea sudica a Muntilor Rodnei.

In apropierea obarsiei paraului Izvorul Mihaiasa se afla Stanca Iedului si in vecinatate Bujdeie, iar pe o suprafata de 50 ha rezervatia propriu-zisa.

Cai de acces La rezervatie se poate ajunge din soseaua care flancheaza Muntii Rodnei, pe unul din numeroasele trasee, care urca spre creasta. Traseul cel mai bun de pe teritoriul judetului are ca punct de plecare localitatea Anies situata pe DJ 172.

De la podul Aniesului se desprinde un drum care urmeaza Valea Aniesului inspre amonte si care, dupa iesirea din localitate, devine forestier si trebuie urmat pana la confluenta Aniesului Mare cu Aniesul Mic. De aici se urmareste culmea care urca treptat spre Varful Mihaiasa.

Sursa: http://www.turistik.ro/romania/muntii-rodnei/rezervatia-mixta-izvoarele-mihaiesei

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

borcut1

Zavoaiele Borcutului

Zăvoaiele Borcutului Judetul Bistrita Nasaud  Zavoaiele Borcutului reprezinta un monument al naturii de tip hidrogeologic …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.