Breaking News
Home » Cascade » Cascada Evantai
GEKO's WorkGroup Inc.
P1060690

Cascada Evantai

Cascada Evantai

Cascada Evantai este considerata cea mai impresionanta cascada din Valea Draganului, formand din cele doua brate ale pesterii o cascada uimitoarea in forma de evantai inalta de 7 metri.

In Muntii Apuseni, judetul Bihor se gaseste Cascada Evantai, in mijlocul Cheilor Galbenei din bazinul Padis-Cetatile Ponorului.

Valea Galbenei dreneaza majoritatea apelor din podisul Padis in Depresiunea Beiusului, iar in cursul sau trece prin chei inguste, cu pereti verticali si pante abrupte dand nastere la marmite sau jgheaburi, unele inaccesibile formand numeroase cascade din cauza terenului accidentat.

Cea mai impresionanta este cascada Evantai. Apa acesteia patrunde zgomotos pe o gura de pestera si se termina prin doua brate intr-o cascada sub forma de evantai inalta de 7 metri care se arunca din ultimul izbuc al Galbenei intr-un lac.

Pentru a se ajunge la Cascada Evantai se parcurge un traseu accidentat recomandat celor cu experienta si buna conditie fizica pe timp frumos, cand nu sunt anuntate precipitatii.

Sursa: http://www.dtr.ro/bihor/cascada-evantai

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

images

Cascada Varciorog

Cascada Varciorogul este situata in Arieseni, in apropierea satului Vamvucesti, la poalele Varfului Piatra Graitoare. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.