Breaking News
Home » Staţiuni » Staţiuni Balneoclimaterice » Bihor » Statiunea balneoclimaterica Tinca
GEKO's WorkGroup Inc.
Statiunea-Baile-Tinca-20110503135059

Statiunea balneoclimaterica Tinca

Statiunea balneoclimaterica Tinca-Bihor

 

Temperatura medie anuala este de 10,5 grade Celsius, iar cantitatea medie de precipitatii insumeaza 650 mm.
Nivelul aeroionizariiinregistreaza un numar total de 1140 ioni/cm cub, din care 645 ioni pozitivi si 495 ioni negativi, coeficientul de unipolaritatefiind de 1,31.
Bioclimatul este sedativ, de crutare, cu unele nuante de excitare.

Statiunea Balneoclimaterica Tinca dispune de ape minerale si termominerale,bicarbonate,sodice,calcice,magneziene,carbogazoase si alcaline.Datorita suprafetelor deosebit de intinse in paduri ,aerul are o incarcatura foarte bogata in ioni pozitivi.

Statiunea balneoclimaterica permanenta Tinca este situata in judetul Bihor, in Campia Crisurilor, pe malul drept al raului Crisului Negru, la o distanta de 37 km sud de Oradea si la 25 km de Salonta.

In statiunea Tinca se poate ajunge cu trenul fie pe linia Holod- Tinca-Ciumegiu, fie pe linia Timisoara-Oradea, cu coborare in gara Salonta si apoi cu mijloace auto pana la statiune.

Zacamantul Tinca a fost descoperit in anul 1884, prin sonda existenta si astazi (“Sonda Veche”), cu adancimea de circa 270 m.

Statiunea dispune de o baza de tratament cu vane cu apa minerala pentru cura externa, instalatii de electro-termoterapie si buvete pentru cura interna.

In timp, aici a functionat si o statie de imbuteliere a apei minerale, actualmente facandu-se eforturi de S.C.T. CRISUL S.A.. Tinca, care exploateaza zacamantul hidromineral, pentru punerea acestei statii in fuctiune.

 

Sursa: http://www.bailetinca.ro/

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

img641

Statiunea balneoclimaterica Voineasa

Statiunea balneoclimaterica Voineasa-Valcea   Voineasa este o staţiune permanentă de importanţă naţională situată pe Valea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.