Breaking News
Home » Staţiuni » Staţiuni Balneoclimaterice » Buzău » Statiunea balneoclimaterica Sarata Monteoru
GEKO's WorkGroup Inc.
sarata-monteoru-1

Statiunea balneoclimaterica Sarata Monteoru

Statiunea balneoclimaterica Sarata Monteoru-Buzau

 

Statiunea Sarata Monteoru se afla la 19 km de municipiul Buzau. Este situata in comuna Merei, depresiunea Monteoru, la altitudini cuprinse intre 160 si 310 m si se desfasoara in bazinul paraului Sarata pe versantul sud-estic al masivului Istrita. Instatiune se poate ajunge pe DN 1B (Buzau- Ploiesti), DJ 203G (Merei- Sarata Monteoru).

 

Prima mentiune documentara a localitatii Sarata se afla intr-un document emis de Vlad Calugarul intre anii 1482 – 1496. Intemeietorul statiunii este Grigore Stavri- un comerciant grec care de-a lungul timpului devine boierul Grigore Constantinescu Monteoru. Acesta descopera in subsolurile localitatii „aurul negru” – petrolul cu ajutorul caruia transforma Sarata in cel mai important centru de extractie si prelucrare a petrolului din Romania. Cu banii scosi din petrol, ridica Sarata la rang de comuna, apoi o transforma in statiune balneoclimaterica la 1 iulie 1895 si ii da numele de Sarata Monteoru.
ATRACTII DIN STATIUNE:

Strandul cu apa sarata
Intrare 8 lei. Bazin mare de 1,7 m adancime. Bazin pentru copii.
Plaja cu nisip. Sezlonguri. Terasa si chioscuri.
Aglomeratie mare in week-end.
Apa sarata te tine la suprafata chiar daca nu stii sa inoti.
Cura balneara la Sarata Monteoru are indicatii terapeutice pentru afectiuni reumatismale, afectiuni ortopedico traumatice si posttraumatice, afectiuni ginecologice, nevroza astenica, afectiuni neurologice.

 

O alta piscina cu apa sarata, mai micuta si mai cocheta, gasim la Complex Cazino.

Intrare 15 ron in cursul saptamanii sau 20 ron in week-end, sezlong inclus.

Apa este mult mai sarata si mai curata decat la primul bazin.

 

IZVORUL NR 6
Statiunea este renumita pentru izvoarele cu ape minerale sarate, iodurate, bromurate, magneziene, sulfuroase, calcice si pentru namolul mineral de depunere din izvoarele naturale sulfuroase. Acestea sunt indicate pentru tratarea afectiunilor aparatului locomotor, afectiunilor ginecologice, gastrointestinale, hepato-biliare.
Recomandari terapeutice ale apei din izvorul nr. 6: ulcer gastric si duodenal, gastrite, duodenite, dismicrobism intestinal, litiaza biliara, enterocolite, pancreatite, indigestii acute.

Un punct de atracţie pentru pasionaţii de sporturi extreme, este cea mai mare tiroliana din ţară, de 200 de metri şi inca una de 40 de metri pentru copii. De asemenea, un perete de escalada, precum si un centru de inchiriat mountain-bike-uri pentru a putea vizita toate atractiile din zona.

Sursa: http://floriphotogallery.blogspot.ro/2013/07/statiunea-sarata-monteoru-buzau.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

img641

Statiunea balneoclimaterica Voineasa

Statiunea balneoclimaterica Voineasa-Valcea   Voineasa este o staţiune permanentă de importanţă naţională situată pe Valea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.