Breaking News
Home » Staţiuni » Staţiuni Balneoclimaterice » Covasna » Statiunea balneoclimaterica Ozunca
GEKO's WorkGroup Inc.
poza-ozunca_1

Statiunea balneoclimaterica Ozunca

Statiunea balneoclimaterica Ozunca-Bai-Covasa

 

La Ozunca-Băi există ape minerale, folosite sub forma de băi calde sau reci, carbogazoase, feruginoase, magneziene, bicarbonatate-calcice.
Acestea sunt recomandate pentru tratarea afecţiunilor cardiovasculare, ale rinichilor şi căilor urinare, ale tubului digestiv sau ginecologice. Ba mai mult, aici pot fi tratate şi anemiile, nevroza astenică, afecţiunile endocrine, bolele respiratorii. Apa de la Ozunca are efecte benefice şi asupra copiilor fără poftă de mâncare, atunci câne este folosită ca şi cură de băut.

Principala atracţie turistică de la Ozunca-Băi este mlaştina cu apă minerală, care a fost declarată rezervaţie naturală. Aici există plante foarte rare precum floarea de cenuşă şi planta carnivoră Drosera. O altă atracţie în zonă este izvorul de apă minerală de la Pisztrangos. Apa este bogată în calciu, iar depunerile ei au făcut un con imens de tufă calcaroasă.

Se spune că un ofiţer român, pe nume Ausonias, a descoperit izvoarele de la Ozunca. În anul 1896, în Ozunca exista primul bazin cu apă minerală, cu borduri de lemn, care a fost renovat în 1927. Pe rând, au mai fost construite apoi un adăpost din lemn pentru băile calde şi un han, care încă mai funcţioneaza. Există multe izvoare cu apă minerală, care sunt căutate şi pentru băut, având un gust bun.

Acces: DN12 Tuşnad – Sfântu Gheorghe, după Micfalău, faci dreapta pen DJ122.

Sursa: http://www.cesavezi.ro/obiective-turistice/14-statiuni/435-statiunea-ozunca-bai#!/catid=undefined

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

img641

Statiunea balneoclimaterica Voineasa

Statiunea balneoclimaterica Voineasa-Valcea   Voineasa este o staţiune permanentă de importanţă naţională situată pe Valea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.