Breaking News
Home » Staţiuni » Staţiuni Balneoclimaterice » Statiunea balneoclimaterica Ocnele Mari
GEKO's WorkGroup Inc.
statiunea-ocnele-mari-5

Statiunea balneoclimaterica Ocnele Mari

Statiunea balneoclimaterica Ocnele Mari-Valcea

 

Salinele de la Ocnele Mari sint mentionate documentar pentru prima data in 1375, ca ocne de sare, desigur. Au reprezentat atunci o importanta sursa de venituri pentru voievozii Tarii Romanesti si deci pentru consolidarea economica si militara a domniei. « Fiecare piatra din aceasta cetate a costat pe parintele meu cite un bulgare de sare », spunea Vlad Dracu unui ambasador. Parintele era Mircea cel Batran, iar cetatea, Giurgiu. Exploatarea se facea la zi, in adincituri care, parasite, deveneau cu timpul lacuri sarate. Asa se face ca in 1863 Societatea de stiinte medicale din Bucuresti asculta o comunicare despre proprietatile terapeutice excelente ale apei saline, termala la adincime, de la Ocnele Mari. Era o cercetare si o recunoastere care pot fi socotite « act de nastere » al viitoarei statiuni.

Dotarile facute in ultimul timp, modernizarile si innoirile pe care le-a trait, au transformat Ocnele Mari intr-o statiune mult solicitata in afectiunile reumatismale mai ales datorita concentratiilor foarte mari ale apei care «te tine la suprafata, nu altceva», cum spunea un pacient. Impachetarile cu namolul sapropelic, folosit si la Govora, desavarsesc eficienta bailor facute in aer liber, in bazinul care vara capata si proprietati helioterme.

Dar la Ocnele Mari ,«statiunea care poate fi apreciata la justa ei valoare numai la fata locului », cum se exprima un pacient din Arad, se vine nu numai pentru apa si namolul sapropelic, nu numai pentru aero si helioterapie, ci si pentru accesul la o intinsa si bogata zona turistica. Este Valea Oltului si Oltul in sus pina la intilnirea sa cu cel mai generos afluient al sau, Lotrul, asezarile montane si submontane ale Olteniei, cu un patrimoniu folcloric exceptional, manastirile oltenesti de la Govora pina la Horezu, apoi Ramnicu Vilcea, Valea Sarata catre obarsia celor patru izvoare intrematoare. Intr-un cuvint, ca in multe alte statiuni, vii la Ocnele Mari pentru intremarea trupului si imbogatirea sufletului.

FACTORl NATURALI

 • Lac cu apa clorurata, sodica, de mare concentratie cu proprietati helioterme, vara;
 • Namol sapropelic fosil;
 • Climat de crutare.

POSIBILITATI DE CAZARE

 • Vile cu functionare permanenta.

BAZA DE TRATAMENT

 • instalatii pentru impachetari cu namol;
 • amenajari pentru helioterapie, onctiuni cu namol si bai reci.

INDICATII DE TRIMITERE

 • afectiuni reumatismale degenerative;
 • afectiuni reumatismale abarticulare;
 • afectiuni posttraumatice;
 • afectiuni neurologice periferice;
 • afectiuni ginecologice;
 • afectiuni cardio-vasculare.

Sursa: http://tratamente-balneare.ro/statiuni-balneare/ocnele-mari/

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

img641

Statiunea balneoclimaterica Voineasa

Statiunea balneoclimaterica Voineasa-Valcea   Voineasa este o staţiune permanentă de importanţă naţională situată pe Valea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.