Breaking News
Home » Staţiuni » Staţiuni Balneoclimaterice » Arad » Statiunea Balneoclimaterica Lipova
GEKO's WorkGroup Inc.
Statiunea_Lipova

Statiunea Balneoclimaterica Lipova

Statiunea Balneoclimaterica Lipova-Arad

 

Statiunea Baile Lipova este o statiune balneoclimaterica situata la 30 km de orasul Arad si 3 km de Lipova in Lunca Muresului, fiind renumita pentru apele sale minerale carbogazoase, bicarbonatate, feruginoase, sodice, magneziene si hipotone, descoperite  inca din secolulul al XIX-lea.

 

Tratamentele desfasurate in aceasta statiune sunt apreciate intrucat amelioreaza afectiunile cardiovasculare (hipertensiune, varice, stari dupa infarct), afectiuni ale tubului digestiv (gastrite, tulburari ale intestinului gros), afectiunile respiratorii ca nevroze respiratorii sau penumopatii microbiene si virotice sau alte boli ale rinichiului si boli ginecologice prin tratamente cu bai calde cu apa minerala, hidroterapie, electroterapie dar si cure interne. Calitatile apelor de la Lipova au fost recunoscute de catre Casa Regala a Romaniei in perioada interbelica, statiunea devenind in urma acestui fapt foarte cunoscuta.

Turistii care ajung in statiune se pot bucura de Centrul Internatioal de Agrement, ce cuprinde un strand cu plaja amenajata, sezlonguri si gazon verde si un restaurant cu o capacitate de 600 locuri unde se pot organiza diverse evenimente sau pur si simplu se pot savura preparate traditionale si nu numai. Cazarea este accesibila tuturor, turistii care ajung in zona avand posibilitatea de a alege intre casute, camere tip hotel sau vile tip bungalou.

In acelasi timp, in orasul Lipova se pot vizita o serie de obiective turistice reprezentative pentru aceasta zona, precum: Muzeul Orasenesc Lipova infiintat in 1952, Cimitirul Eroilor, Monumentul Eroilor, monumentul de piatra La Ruga ridicat in 1933 in cinstea miscarilor populare din 1744, vechea Scoala Romanesca ce dateaza din secolul al XIX-lea si cuprinde elemente in stil baroc, sau Cetatea Soimos reconstruita de Iancu de Hunedoara in prima jumatate a secolului al XIV-lea. De asemenea, din sfera obiectivelor religioase, se pot vizita: Biserica Maicii Domnului la a carei ridicare, potrivit atestarilor documentare a contribuit Basarab I, Manastirea Maria Radna ridicata de calugarii franciscani ai anilor 1551 si Biserica Buna Vestire ridicata in secolul al XVIII-lea cu picturi murale, opere ale maestrului Nicolae Popescu.

Sursa: http://www.turismland.ro/statiunea-baile-lipova-arad/

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

img641

Statiunea balneoclimaterica Voineasa

Statiunea balneoclimaterica Voineasa-Valcea   Voineasa este o staţiune permanentă de importanţă naţională situată pe Valea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.