Breaking News
Home » Staţiuni » Staţiuni Balneoclimaterice » Harghita » Statiunea balneoclimaterica Corund
GEKO's WorkGroup Inc.
1892251

Statiunea balneoclimaterica Corund

Statiunea balneoclimaterica Corund-Harghita

 

Cea mai renumita asezare a Tinutului Sarii, localitatea Corund adaposeste un masiv de sare. Localnicii folosesc saramura extrasa pentru uz casnic. Cateva din resursele naturale de pe teritoriul comunei sunt apa termala, apa sarata si lutul. Izvoarele de apa minerala au un rol important pentru locuitori. Izvorul “Diómáli“, il intalnim la iesirea estica a satului, iar apa minerala este bogata in fier, atingand un debit de 10.000 litri pe zi. Este recomandata impotriva afectiunilor gastro-intestinale si a anemiei. Izvorul “Szőlőmáli“, se afla tot in partea de est a satului. Aici apa este bogata in bicarbonati, magneziu si calciu. Izvoarele “Cseredombi” si “Erzsébet” izvorasc la est de mina de aragonit, la 800 de metri de drumul national, avand apa sarata si bogata in fier.

De-a lungul timpului, in urma cercetarilor s-au descoperit numeroase dovezi materiale ale existentei omului pe aceste meleaguri. Unul din aceste locuri se numeste Dealul Firtus, unde s-au descoperit verigi de aur preistorice. De asemenea, s-au mai descoperit un tezaur monetar si trei monede de argint de la Augustus (Augustus Octavian Caesar, primul imparat roman), Nero (Nero Claudius Caesar, al cincilea imparat roman al dinastiei Iulio-Claudiene) si Sabina (imparateasa romana).

Corund este o asezare cu traditii si obiceiuri. Aici localnicii se indeteltnicesc cu:
Prelucrarea iascai (ciuperca arboricola), din care se confectioneaza diferite produse de artizanat: posete, palarii, obiecte ornamentale.
Olaritul, principalul mestesug dezvoltat din generatie in generatie. Cursul de olarit nu mai este la moda, dar poate fi o idee de activitate destul de interesanta si amuzanta pentru un cuplu, acestia ramanand cu o amintire tangibila a ceva ce au construit impreuna.

Turistii pot vizita Atelierele mesterilor olari, Expozitia cu vanzare de produse traditionale de langa drumul principal. Daca sunteti prin preajma in primul sfarsit de saptamana din luna august, puteti vizita Targul de ceramica de la Arcio, fiind totodata si festival al artei populare.

Comuna detine numeroase obiective turistice cum ar fi:
Biserica unitariana, fortificata, in interiorul careia se afla o orga construita inca din anul 1822. In cimitirul bisericii, monumentele funerare sunt cioplite in lemn, numite “kopjafa” si obiecte sculptate simbolizand barbatul, femeia sau copilul.
Rezervatia geologica Dealul Melcilor, care adaposteste Mina de aragonit (mineral alcatuit din carbonat de calciu cristalizat, folosit la confectionarea obiectelor ornamentale).
Izvorul sarat. Se afla pe partea dreapta a Paraului Corund, in asa numita “casa cu sare”. Se spune ca folosirea apei a fost reglementata inca din timpul domniei imparatesei Maria Terezia, urmand ca localnicii din Corund sa o intrebuinteze in ziua de miercuri, iar sambata cei din comuna Atia.

Sursa: http://www.turismland.ro/localitatea-corund-harghita/

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

img641

Statiunea balneoclimaterica Voineasa

Statiunea balneoclimaterica Voineasa-Valcea   Voineasa este o staţiune permanentă de importanţă naţională situată pe Valea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.