Breaking News
Home » Staţiuni » Staţiuni Balneoclimaterice » Sibiu » Statiunea balneoclimaterica Bazna
GEKO's WorkGroup Inc.
Cfakepath-18737

Statiunea balneoclimaterica Bazna

Statiunea balneoclimaterica Bazna-Sibiu

 

Localitatea Bazna

*************

Localitatea Bazna este situata la 69 km de municipiul Sibiu si la 13 km de municipiul Medias, pe DJ Sibiu – Medias – Tarnaveni. Relieful este deluros, cu multe podgorii si o altitudine medie de peste 320 m, cu importante zacaminte de gaz metan si izvoare minerale ce contin sare, iod si hidrogen sulfurat ; reteaua hidrografica : Valea Baznei si Valea Veltului.

Din anul 1949, localitatea Bazna este statiune balneoclimaterica permanenta .

Localitatea Bazna apare documentar intr-un act din 18 februarie 1302, in care consiliul unei manastiri din Oradea adevereste ca un comite sas a donat localitatea denumita Bazna bisericii catolice din Alba Iulia.

Un eveniment de mare insemnatate din istoria Baznei s-a petrecut in anul 1672. In toamna acelui an, dupa ce cazuse bruma, cativa ciobani, care-si pasteau turmele la marginea padurii, vrand sa se incalzeasca, au aprins focul in apropierea unor balti. De la focul lor s-au aprins baltile din jur, cele mai adanci. Deasupra baltilor jucau limbi de foc albastrui. Vestea despre focurile vii descoperite la Bazna s-a raspandit imedia

Statiunea Bazna

*************

La inceputul secolului al XIX- lea o comisie de medici si chimisti din Viena au sosit in Bazna pentru a studia efectele sarii de Bazna precum si a climatului (acesta fiind unul propice curelor balneare). Totusi, fundamentul acestei statiuni a fost reprezentat de initiativa unor medieseni, care au reusit ca in urmatorii ani sa atraga un numar mare de simpli turisti sau turisti sositi pentru cura balneara. Rezultatul a fost tratarea cu succes a sute de persoane cu diverse afectiuni. La inceputul secolului XX statiunea a cunoscut o perioada de crestere din punct de vedere al infrastructurii intampinand cu caldura si ospitalitate numerosii turisti care au pasit pe aceste meleaguri.

In prezent statiunea Bazna se afla intr-o perioada de renastere din punct de vedere turistic. Resursele sale naturale precum si tezaurul lasat in urma de germani reprezinta o atractie tot mai mare pentru diversele categorii de turisti, fie ca sunt turisti interesati sa cunoasca noi obiceiuri si traditii fie ca sunt turisti care sosesc pentru cura balneara. Statiunea este vizitata anual de turisti care urmeaza cura de Bazna de ani buni si care au nevoie de acest tratament care se dovedeste benefic cel putin o data pe an.

Factorii naturali de cura

*************

Factorii naturali principali de cura:

Apele minerale sarate-iodurate, folosite sub forma de bai, au un efect complex datorita actiunii concomitente a celor t rei factori:termic, mecanic si chimic.

Namolul de Bazna care nu necesita o pregatire prealabila pentru tratament, se aplica pe piele la temperaturi de 42- 45 C.

Sarea de Bazna utilizata sub forma de comprese, cataplasme, in special pe adomen.

Sursa: http://www.bazna.eu/

 

 

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

img641

Statiunea balneoclimaterica Voineasa

Statiunea balneoclimaterica Voineasa-Valcea   Voineasa este o staţiune permanentă de importanţă naţională situată pe Valea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.