Breaking News
Home » Staţiuni » Staţiuni Montane » Statiunea montana Soveja
GEKO's WorkGroup Inc.
download (2)

Statiunea montana Soveja

Statiunea montana Soveja-Vrancea

 

Soveja este una din statiunile cu cel mai ozonat aer din Europa.

Este asezata in depresiunea subcarpatica Soveja, la o altitudine de 500-550 m, fiind strajuita la vest de varfurile Razboiul (957 m), Zboina Neagra (1.350 m) si Tiua Golasa(1.069 m), iar la est de dealul Rachitasu Mic(891 m).

Statiunea Soveja face parte din Parcul Natural Putna-Vrancea care adaposteste o populatie bogata de carnivore: ursul brun, lup, ras, vulpe, vidra, jder, bursuc, pisica salbatica, dar si capriori, cerbi, capre negre, porci salbatici, pasari: acvila de munte, uliul porumbar, uliul, sorecarul comun, vanturelul rosu, vanturelul de seara, soimul randunelelor, soimul calator, cocosul de munte, mierla de piatra, corbul comun, huhurezul mic, huhurezul mare, ciocanitoarea cu spate alb, ciocanitoarea pestrita mare, pitigoi de bradet.

Atractii turistice:

Cascada Putna

Cheile Tisitei

Prezenta pensiunilor agro-turistice si a cabanelor face ca in Soveja sa se practice un turism de recreere sau, cum se mai spune, un turism „verde”.

In timpul petrecut la Soveja se pot desfasura activitati precum echitatia, ciclismul, pescuitul, drumetiile montane sau va puteti relaxa privind natura in adevarata ei splendoare.

 

Sursa: http://www.uvisitromania.com/ro/tourist-attractions/vrancea/mountain-resort–soveja-id430

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

download

Statiunea montana Horezu

Statiunea montana Horezu-Valcea   Orasul Horezu, localizat la jumatatea distantei dintre Ramnicu Valcea si Targu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.