Breaking News
Home » Staţiuni » Staţiuni Montane » Braşov » Statiunea montana Bran
GEKO's WorkGroup Inc.
statiunea-bran

Statiunea montana Bran

Statiunea montana Bran-Brasov

 

Dragă călătorule bine ai venit în ținutul unde verdele este mai intens ca oriunde iar cerul mai senin și mai aproape de oameni. Ai ajuns în Bran, la confluența dintre Carpații, Orientali, Carpații Meridionali și Depresiunea Transilvaniei, ești  în inima Romanie, într-unul dintre cele mai importante puncte de referință ale istoriei, culturii și tradiției romanești.   În acestă cetate a naturii construita de Divinitate cu multă dragoste și dată oamenilor să se bucure de ea, ori de unde vei intra vei fi întâmpinat de munți înalți ce îți oferă o priveliște amețitoare și de oameni frumoși. Crestele înalte ale munților Bucegi și Piatra Craiului înconjoară și ocrotesc încă de la începutul lumii această zonă, iar în interiorul lor curg dealuri ce se revarsă până în Cheile Turcului unde de sute de ani stă mărețși impozant Castelul Bran.

La 25 km vest de Brașov, pe șoseaua ce iese prin vechiul cartier Bartolomeu și care leagă de veacuri marele oras de la poalele Tâmpei de Cîmpulung Mușcel, se înșiruie satele Branului. Legendele locului ne pomenesc de un bătrân pe nume Bran ce stăpânea aceste melaguri, cunoscute ca zona Bran – Moieciu – Fundata, pe care spre apusul vieții le-a împărtit celor 14 fii ai săi spre moștenire și așa au luat naștere cele 14 sate care există și astăzi : Poarta, Predeluț, Șimon, Sohodol ,  Moieciu de Jos, Moieciu de Sus, Cheia, Zbârcioara, Măgura, Peștera, Fundata, Fundățica, Sirnea și Drumul Carului.

Printre dealuri frumoase, munții înalți și râuri cristaline vei regăsi frânturi de istorie, tradiție și legende. Branul se întinde liniștit la umbra impresionanților munții Bucegi, ale cărui coloane de piatră susțin de când e lumea și pământul  cerul. Aici vei regăsi cele mai fascinante povești despre vechi popoare ce trăiau în trecut într-o perfectă legătură cu natura. Aici iți vei putea potoli setea cu apă pură ce izvorăște din cele mai adânci izvoare, aici privirea ta se va răsfăța cu peisaje rupte din paradis, aici vei simți freamatul ierbii,  aici te vei încărca cu energie și bucurie.

Pe la noi au trăit vechi triburi pelasge, au trăit daci, au trecut romani, turci, unguri , sași și alte neamuri, aici s-au îndrăgostit de România oameni cu sânge albastru și tot aici frumosul a rămas frumos. De vei ajunge și tu aici, ia cu tine în gândurile tale tot ce avem noi mai frumos, lasă în schimb respect față de natură, istorie și oameni, nu clinti nimic din locul lui. De vei întâlni o floare bucură-te de ea, nu mișca lespezi de piatra de la locul lor, lasă pădurea verde, lasă-ți amprenta pe ziduri doar atingându-le fără a scrie,  ia cu tine povești și legende, mergi mai departe și spune-le și altora.

Sursa: http://www.statiunea-turistica-bran.ro/

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

download (2)

Statiunea montana Soveja

Statiunea montana Soveja-Vrancea   Soveja este una din statiunile cu cel mai ozonat aer din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.