Breaking News
Home » Staţiuni » Staţiuni Montane » Harghita » Statiunea montana Baile Homorod
GEKO's WorkGroup Inc.
baile-homorodului-partia-lobogo-ski-snowboard-harghita-zapada-statiune-schi-1

Statiunea montana Baile Homorod

Statiunea montana Baile Homorod-Harghita

 

Băile Homorod este o sțatiune balneară, situată în județul Harghita, pe drumul national DN13A, la 18 km de Odorheiul Secuiesc, la 34 km de Miercurea Ciuc și la 6 km de orașul Vlăhița de care aparține din punct de vedere administrativ…

  • Conditii de vizitare: tot timpul anului

Localitatea este așezată pe valea râului Homorodul Mare și a pârâului Bailor, la o altitudine de 740-760 m. Având un microclimat tipic subalpin, fiind ferită de vânturi, este propice recreării și refacerii în stările postoperatorii.

Principala atracție turistică o constituie băile de interes local de apă minerală, cu mai multe izvoare de apă minerală (izvoarele Lobogo, Maria, Csorga, Homoradi, Ilona, Fenyves). Caracteristica comună a apelor acestor izvoare este conținutul bogat în minerale (Li, Mn, Br. J). Sunt folosite atât în scopuri curative, cât și ca apa de baut. Există unele dovezi indirecte potrivit cărora apa acestor izvoare ar fost folosita chiar și în timpul ocupației romane.

Din punct de vedere al cazării, stațiunea dispune de aproximativ 4000 de locuri de cazare într-un hotel și în vile, precum și la localnicii care practică agroturismul. În ultimii ani, în zonă s-au construit multe pensiuni agroturistice. Aici funcționează un hotel de 2 stele care dispune de restaurant, bar și un centru de conferințe foarte apreciat.

În stațiune se organizeaza anual tabere de creatie, școlare etc.

Pentru cei care poposesc aici, pe lângă o binemeritată relaxare, timpul liber poate fi petrecut în mod plăcut vizitând obiectivele turistice din zonă. Printre acestea, se pot menționa  în primul rând Ruinele Foldvar, de pe Laz, în apropierea vechiului drum roman, fiind descrise prima data de catre Taglas Gabor. S-a constatat ca sunt urmele unui castru roman de 36×36 m; la numai 200 metri sud-vest de acesta se afla alte ruine de fortificatii romane, de 23×15 metri, datând probabil din secolul al II-lea. Cele două ruine sunt declarate rezervații arheologice conform registrului monumentelor județului Harghita din 1992.

La intrarea in Baile Homorod, pe partea stangă a șoselei, se află o bisericuță construită în anul 1765 de Contele Lázár János, ca recunostință pentru că s-a vindecat de reumatism datorită efectelor terapeutice ale acestei asezari, precum și o sculptură din lemn reprezentând un calugăr.

Pe lânga aceste obiective, mai sunt și alte posibilități de agrement atât în sezonul cald (ca de exemplu drumeții, plimbări cu trasura) cât și iarna (plimbări cu sania). Tot pentru amatorii de sporturi de iarnă, stațiunea are în dotare și o pârtie de schi, Pârtia Logobo, cu o lungime de 400 m și o diferență de nivel de 60 m, încadrându-se în categoria pârtiilor ușoare ca și grad de dificultate. Pârtia este excelentă, însă altitudinea destul de joasă nu favorizează un sezon de schi prea lung.

Sursa:http://cesavezi.ro/obiective-turistice/14-statiuni/85-b%C4%83ile-homorod#!/catid=undefined

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

download (2)

Statiunea montana Soveja

Statiunea montana Soveja-Vrancea   Soveja este una din statiunile cu cel mai ozonat aer din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.