Breaking News
Home » Staţiuni » Staţiuni Montane » Argeş » Statiunea montana Albestii de Muscel
GEKO's WorkGroup Inc.
image076

Statiunea montana Albestii de Muscel

Statiunea montana Albestii de Muscel-Arges

 

Albeştii de Muscel este o comună în nordul judeţului Argeş, Muntenia, România,atestata documentar la 1572 (7080)ianuarie 19 conform  ” Documenta Romaniae Historica B. Tara Romaneasca volum 7 ,documentul 84 “.Comuna este compusă de satele Albeşti (care este reşedinţa de comună) şi Cândeşti.Este o localitate rurală situată foarte aproape de municipiul Câmpulung Muscel. Este cunoscută datorită “pietrelor de Albeşti de Muscel”, care se găsesc în această zonă şi care au o calitate specifică.

Renumită pentru piatra albă de calitate, Albeştii de Muscel şi-a păstrat din activităţile tradiţionale precum sculptura şi cioplitoria dar şi creşterea animalelor de care se leagă datina Focului lui Sumedru. Apropierea de Câmpulung-Muscel şi Curtea de Argeş şi ieşirea spre masivul Iezer se adaugă la atracţia turistică a pajiştilor şi râurilor montane.

Istoric

Data întemeierii satului Albeştii de Muscel nu se cunoaşte cu exactitate. Un lucru este sigur, şi anume că, în timpul stăpânirii romane, se extrăgea piatra din vestitele cariere de aici, care era folosită la construirea castrelor, a altor edificii publice şi a drumurilor.

mai multe detalii…

Resurse locale

Localitatea Albeşti este renumită de secole pentru calitatea pietrei sale albe (Castrul roman de la Jidava s-a construit cu piatră de Albeşti), care a atras atât meşteşugari locali din întreaga ţară cât şi din Grecia şi Italia.

mai multe detalii…

Tradiţii

Recent reînfiinţată, comuna Albeştii de Muscel îşi regăseşte tradiţiile şi evenimentele locale. Foarte importante pentru localnici sunt zilele comunităţii care se ţin în data de 15 august, care coincide cu sărbătoarea Sfintei Marii la Albeşti, şi în data de 8 septembrie la Cândeşti.

Turismul de agrement oferă posibilitatea de excursii pe muntele Iezer şi pescuit de păstrăvi pe un râu lângă Cândeşti, unde există condiţii foarte atractive pentru camping. Condiţii deosebite de cazare pentru cei care vizitează zona sunt la pensiunea turistică Păstrăvăria Brătioara, în camere matrimoniale, simple, de 2 sau 3 persoane.Administraţia locală intenţionează dezvoltarea turismului şi exploatarea potenţialului agro-turistic al comunităţii.

 

Sursa: http://www.ecomunitate.ro/Turism%288199%29.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

download (2)

Statiunea montana Soveja

Statiunea montana Soveja-Vrancea   Soveja este una din statiunile cu cel mai ozonat aer din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.