Breaking News
Home » Staţiuni » Statiunea Costinesti
GEKO's WorkGroup Inc.
costinesti15440-1310758692

Statiunea Costinesti

Statiunea Costinesti-Constanta

 

Statiunea Costinesti, supranumita si capitala vacanetelor estivale, se afla la 31 km sud de Constanta, pe malul Marii  Negre si se invecineaza la sud cu comuna 23 August, la nord cu comuna Tuzla, iar la est cu Marea  Neagra.
Accesul din Constanta , se poate face pe cale ferata (gara se gaseste la 2km de statiune) si o halta care se afla chiar in  dreptul statiunii , precum si pe soseaua litorala (DN39, E87) care merge spre Mangalia; la km 27 o ramificatie spre stanga  conduce (4km) spre sat si , respectiv, spre statiune.
Inainte de a intra in Costinesti (1.300 locuitori) si in statiune, pe partea  dreapta se afla casele satului Schitu cu o populatie de 1.800 locuitori, unde se gaseste tabara de copii cu 200 de locuri.

Statiunea Costinesti isi are inceputurile in anul 1949 odata cu aparitia primei tabere destinate elevilor, cunoscand o dezvoltare rapida datorata unui numar din ce in ce mai mare de turisti, in special tineri care isi alegeau ca destinatie de vacanta taberele de la mare.
Datorita afluxului mare de tineri, Statiunea Costinesti inaugureaza in 1959 tabara internationala a studentilor si devine “Capitala vacantelor estivale ale tineretului”.

Plaja, cu o lungime de 1km, mai lata in zona Obeliscului, este orientata spre est si este ideala pentru talasoterapie, aerosoli, helioterapie, antrenamente sportive si yoga. Aici veti gasi nisipul fin si fierbinte, pe timp de vara soarele incalzind statiunea 10 – 12 ore pe zi.
O alternativa pentru perioadele cand marea este neprimitoare, este lacul Costinesti, cu o suprafata de 7 hectare, care va da posibilitatea sa faceti o plimbare cu barca, numeroase terenuri sportive, accesorii pentru practicarea sportului nautic, terase, restaurante, baruri, cluburi si discoteci (Ring, Tineretului, VoxMaris). Toate acestea dau statiunii un caracter tineresc, plin de viata iar Teatrul de Vara gazduieste zilnic o multime de amatori de spectacole, show-uri de divertisment, concerte, filme sau alte manifestari cultural-artistice.

Atmosfera tinereasca din Costinesti este completata de numeroase manifestari ce se desfasoara aici: Salonul National de Grafica Satirica pentru Tineret, Gala Tinerilor Actori, Festivalul de Jazz, Serbarile Marii si foarte multe concerte si spectacole ce au loc la Teatrul de vara Costinesti. Toate acestea fiind mediatizate de emisiunile transmise de Radio Vacanta.

Epava navei “Evanghelia”, cel mai important simbol al statiunii Costinesti. Aflata in prezent intr-o stare avansata de degradare, nava esuata langa Costinesti in anii ’70 este un vechi cargou american din perioada razboiului, transformat in nava comerciala de un armator grec. Cum la data esuarii costurile unei eventuale operatiuni de salvare depaseau cu mult valoarea batranului vapor, armatorul a preferat s-o lase pur si simplu sa rugineasca.

 

Sursa: http://www.infoghidromania.com/costinesti.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

00025696_25696

Statiunea Gura Portitei

Statiunea Gura Portitei-Tulcea   Gura Portiței este situată pe o fâșie îngustă de nisip, între …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.