Breaking News
Home » Municipii şi oraşe » Orasul Baile Govora
GEKO's WorkGroup Inc.

Orasul Baile Govora

Orasul Baile Govora-Valcea

 

Asezare Geografica

 

Orasul Baile Govora se afla situat in nord-estul judetului Valcea, la 20 km distanta de resedinta judetului, Ramnicu Valcea. Numele sau (Govora) provine din dialectul traco-dac si se traduce prin adancitura, vale cu multe izvoare. La statiune se poate ajunge folosind DN Ramnicu Valcea – Horezu – Targu Jiu. Coordonatele geografice ale statiunii sunt: 45°4′48″N, 24°10′47″E.

Relief
Orasul-statiune Baile Govora face parte din orasele situate in lantul Subcarpaticilor Getici. Alte orase situate in acest lant de podisuri sunt Campulung, Curtea de Arges, Ramnicu Valcea, Calimanesti, Baile Olanesti, Horezu, Bumbesti-Jiu, ticleni, Targu Carbunesti, Ocnele Mari, Novaci, Targu Jiu.

Clima
Orasul se afla in zona unul climat temperat continental de dealuri.
– See more at: http://www.besttourism.ro/ghid-europa-romania-baile_govora.html#sthash.vdRxuVSv.dpuf

 

Sursa: http://www.besttourism.ro/ghid-europa-romania-baile_govora.html

 

Istoric

Băile Govora se dezvoltă târziu ca localitate urbană și stațiune balneară. În anul 1876, țăranul Gheorghe Ciurea sapă un puțși constată că iese apă care arde (denumire a petrolului greu, cunoscut și sub numele de păcură). De asemeni iese și apă sărată, aceasta neputând fi folosită ca apă de băut.

Sondajele ulterioare după petrol, scot la suprafață apă sărată, iodurată și nămol sapropelic, pe care medicul militar Zorileanu o recomandă pentru tratamente reumatismale.

Se începe exploatarea izvoarelor în anul 1879, tratamentul făcându-se un timp în copăi (căzi de baie din lemn) amenajate la mănăstirea Govora în chilii, mănăstire ce se află la circa 6 Km de locul acestora. Apa de la aceste izvoare era dusă cu sacalele( niște butoaie mari puse în care trase de animale) la mănăstire.

Primul stabiliment pentru tratament balnear ia ființă în anul 1887 și avea 29 de cabine pentru băi calde.

Inaugurarea oficială a stațiunii are loc în anul 1910 odată cu darea în exploatare a hotelului Palace, care are particularitatea constructivă ca fiecare cameră să aibă cel puțin o oră soare pe zi. Se spunea că la Govora se închiria soarele cu ora. Tot atunci se dă în exploatare o bază de tratament cu căzi de baie din fontă, centrala termică pentru încălzirea apei și iarna pentru căldură.

Ulterior, paralel cu dezvoltarea stațiunii se construiesc alte hoteluri și pensiuni, se dezvoltă ca localitate, devenind după anii 1950 oraș.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Orasul Panciu

Orasul Panciu-Vrancea   Asezare Geografica   Orașul se află în partea central-estică a județului, pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.