Breaking News
Home » Municipii şi oraşe » Călăraşi » Orasul Lehliu Gara
GEKO's WorkGroup Inc.

Orasul Lehliu Gara

Orasul Lehliu Gara- Calarasi

 

Asezare Geografica

 

Orasul se afla situat in Campia Romana (in partea de vest a Campiei Baraganului) la km 66 al Autostrazii Soarelui; km 67 al DN 3 Bucuresti – Calarasi la km 70 al magistralei de cale ferata Bucuresti – Constanta.
Clima este temperat – continentala, cu ierni aspre cand temperatura poate cobori pana in jur de – 20 grade Celsius, iar vantul (Crivatul) sufla puternic, in rafale viscolind zapada si veri calduroase, in general secetoase, cu temperaturi care depasesc deseori +30 grade Celsius.
Fauna specifica zonei de campie cuprinde animale mici cu blana (harciog, iepure, vulpe) si mai nou s -au aclimatizat caprioare, cerbi si chiar porci mistreti. Dintre pasari sunt de mentionat fazanii prepelitele, turturelele, ciocarlia, vrabiile, ciorile, etc.
Flora spontana specifica stepei: branduse, toporasi, coada soricelului, traista ciobanului, motul curcanului, ciocul berzei etc.
Teritoriul administrativ al localitatii este de 8.206 ha din care 500 ha sunt ocupate de intravilanul localitatilor componente ale orasului (Lehliu – Gara, Razvani, Buzoieni), 165 ha padure (salcam si stejar), iar restul suprafetei de teren agricol exploatat in mare parte in asociatii agricole si cultivat cu cereale si plante tehnice. Populatia orasului Lehliu-Gara este de 6369 locuitori cu o densitate de 76.75 loc/kmp.
Principala ocupatie a locuitorilor o constituie munca in agricultura, industria fiind putin reprezentata in localitate prin doua sectii de confectii textile cu cca 250 angajati si o serie de ateliere industrale in care lucreaza aproximativ 150 angajati.
Trecerea Autostrazii Soarelui pe langa Lehliu-Gara a creat o serie de facilitati pentru investitori privind transportul fapt care va conduce la aparitia unor unitati noi, industriale, noi locuri de munca si prin aceasta ridicarea nivelului de trai al locuitorilor.
Astfel Biomart Energy unitate industriala producatoare de biodiesel si-a deschis portile incepand cu luna februarie 2007. Valoarea investitiei este de cca 50 milioane euro.

 

Sursa: http://primarialehliugara.ro/prezentare_locala

 

Istoric

În zona actuală a orașului Lehliu-Gară nu a funcționat nicio comună până la începutul secolului al XX-lea. Anuarul Socec din 1925 consemnează satele Culcați-Răzvani și Valea Seacă în comuna Lupșanu din plasa Lehliu a județului Ialomița. În 1931, aceste două sate s-au separat și au format comuna Răzvani.

În 1950, comuna Răzvani a devenit reședința raionului Lehliu din regiunea Ialomița și apoi (după 1952) din regiunea București. În 1968, a revenit la județul Ialomița, reînființat, i s-a arondat și satul Buzoeni (fost la comuna Valea Argovei) și i s-a schimbat numele în Lehliu-Gară după numele principalei localități apărută pe teritoriul ei. În 1981, o reorganizare administrativă regională a dus la transferarea comunei la județul Călărași, iar în 1989 comuna Lehliu Gară a fost promovată la rang de oraș

Sursa: Wikipedia

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Orasul Panciu

Orasul Panciu-Vrancea   Asezare Geografica   Orașul se află în partea central-estică a județului, pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.