Breaking News
Home » Municipii şi oraşe » Brăila » Orasul Faurei
GEKO's WorkGroup Inc.

Orasul Faurei

Orasul Faurei-Braila

 

Asezare Geografica

 

În vestul judeţului Brăila, la intersecţia unor principale căi de comunicaţie feroviare şi rutiere, fiind un important nod de cale ferată. Poziţia geografico matematică este determinată de paralela 45° 05′ latitudine nordică şi de meridianul de 27° 17′ longitudine estică, situându l în lunca de pe dreapta râului Buzău, la contactul sau limitele a trei mari subunităţi ale Câmpiei Române: Câmpia piemontană a Rîmnicului (la nord şi nord vest), Câmpia de subsidenţă a Buzăului (la vest şi sud vest) şi Câmpia Brăilei sau Bărăganul de Nord (la est şi sud est).

Din punct de vedere administrativ, oraşul Făurei se află aşezat în vestul judeţului Brăila, la o distanţă de 60 km de municipiul Brăila, la 40 km de municipiul Râmnicu Sărat, 40 km de municipiul Buzău şi la 130 km faţă de Bucureşti, capitala României.Poziţia economico-geografică este favorizată de situarea sa la intersecţia unor principale căi de comunicaţie feroviare şi rutiere, fiind un puternic nod de cale ferată, cu intrări şi ieşiri în 5 direcţii, din care 2 magistrale (Bucureşti – Urziceni – Galaţi şi Bucureşti – Urziceni – Tecuci – Iaşi – Ungheni). De asemeni, avem o “Bază de încercări feroviare” cu o lungime de 13709 m, unică în estul Europei.

Istoric

 

Perioada cât a fost reşedinţă de raion (1950-1968), prin construcţiile de tip urban ridicate, prin lucrările edilitar-gospodăreşti realizate (străzi, spaţii verzi, iluminat public etc.), prin modernizarea nodului de cale ferată Făurei, cât şi prin dezvoltarea în ansamblu a vieţii economice şi social-culturale s-au prefigurat contururile viitorului oraş de la “Porţile Bărăganului”.

Comuna Făurei a fost declarată oraş, în 1968, prin HCM nr. 1108/27.05.1968:

După acest eveniment, primit cu entuziasm de către toţi locuitorii Făureiului, întreaga activitate edilitar-gospodărească, economică şi social-culturală a căpătat noi dimensiuni, noi ritmuri de dezvoltare. Stau mărturie acestei afirmaţii străzile modernizate, reţeaua de apă şi canal, cele 660 de apartamente construite cu fonduri de la stat, dezvoltarea cooperaţiei de consum şi meşteşugăreşti, a industriei locale, a transporturilor şi telecomunicaţiilor etc.

Sursa: http://www.orasulfaurei.ro/orasul-faurei/scurta-prezentare-oras-faurei?showall=&start=1

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Orasul Panciu

Orasul Panciu-Vrancea   Asezare Geografica   Orașul se află în partea central-estică a județului, pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.