Breaking News
Home » Municipii şi oraşe » Covasna » Municipiul Targu Secuiesc
GEKO's WorkGroup Inc.

Municipiul Targu Secuiesc

Municipiul Targu Secuiesc

 

Asezare Geografica

 

Este cea mai importantă aşezare în partea nordică a depresiunii Braşov, se situează în partea nord-estică a judeţului Covasna, în nordul depresiunii Târgu Secuiesc. Din punct de vedere administrativ, Municipiul Târgu Secuiesc are în componenţă şi localitatea Lunga, în total având o suprafaţă de 8,457 km2 şi 20440 de locuitori. Se află la o altitudine de cca 570 m fiind caracterizat de un climat depresionar prin veri relativ calde şi prin ierni friguroase, geroase, fiind prezent şi un vânt neregulat local numit Nemira.

 

Istoric

 

Prima atestare a oraşului datează din anul 1407 sub denumirea de Asserculi Thorywasara (Târgul Turiei), prezenţa omului pe aceste ţinuturi este milenară, descoperirile arheologice din neolitic şi din epoca de bronz atestând această afirmaţie. Actualul nume al oraşului este consemnat sub forma Kyzdy Wasarhel, într-o scrisoare din 1562 a principelui Ioan Sigismund. Sistemul breslelor s-a format abia în secolul al XIX-lea. Breslaşii oraşului şi-au pus amprenta şi în modul de organizare urbanistică a oraşului prin crearea curţilor-incinte poligonale, specifice oraşului Târgu Secuiesc, rezultate în urma alipirii consecutive a prăvăliilor şi a atelierelor meşteşugăreşti.

 

Sursa: http://www.ghidulturistic.ro/primarii.php?lang=ro&primarie=51

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Orasul Panciu

Orasul Panciu-Vrancea   Asezare Geografica   Orașul se află în partea central-estică a județului, pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.