Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Palate » Palate Mureş » Palatul Prefecturii din Târgu Mureș
GEKO's WorkGroup Inc.
315

Palatul Prefecturii din Târgu Mureș

Palatul Prefecturii din Târgu Mureș

Palatul Prefecturii Mureș, inițial Palatul Primăriei Târgu Mureș, este un edificiu construit între anii 1905-1907, din inițiativa primarului György Bernády, drept sediu pentru primăria Târgu Mureș. A fost prima clădire menită să ofere la începutul secolului 20 un aspect nou centrului orașului, caracterisic fiindu-i stilul secession.

Palatul se remarcă și prin turnul înalt de 60 m, construit inițial drept foișor de foc al orașului. Arhitectura holului cu plafonul boltit în neogotic și sprijinit pe coloane din marmură sculptate, cu vitralii în culori pastelate, e asemănătoare celei a Sălii cavalerilor din Castelul de la Hunedoara. În turnul palatului există un orologiu care are cadrane pe toate cele patru laturi ale turnului, iar bătăile de clopot ale acestuia pot fi auzite din sfert în sfert de oră.

Din 1962 până în prezent clădirea este sediul administrativ al Consiliului Județean Mureș și al Prefecturii Mureș (până în 1989 Comitetul județean al PCR).

Sursa: Wikipedia

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Palatul Culturii din Târgu Mureș

Palatul Culturii din Târgu Mureș Palatul Culturii, situat în centrul orașului Târgu Mureș, este una …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.