Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Palate » Palate Galaţi » Palatul Comisiei Europene a Dunării
GEKO's WorkGroup Inc.
dscf9027

Palatul Comisiei Europene a Dunării

Palatul Comisiei Europene a Dunării- Galați

 

In Galati a functionat prima institutie internationala din Principatul Moldovei si, apoi, chiar din Romania, Comisia Europeana a Dunarii. Creata prin Tratatul de la Paris (30 martie 1856) care isi propusese prin prevederile lui, sa rezolve “criza orientala”, institutiei compusa din delegatii celor sapte puteri ale Europei i s-a stabilit sediul la Galati. Desi avusese un statut de functionare temporar, cu sarcina de a asigura, din punct de vedere tehnic, lucrarile pe un senal navigabil maritim, dupa Tratatul de pace de la Berlin (1878) a capatat un statut permanent, fiind inclusa si Romania, alaturi de cele 7 mari puteri, competentele ei extinzandu-se pana la Galati si, dupa Tratatul de la Londra din 1883, pana in amonte de portul Braila.

Biblioteca publica  fondata in 1889 prin decret regal si inaugurata in 1890, a avut ca prim fond de carte donatia academicianului Vasile Alexandrescu Urechia, devenise, prin acumularile de publicatii, o institutie cu caracter enciclopedic.

Biblioteca a fost mutata in aceasta  cladire in anul 1968 din ratiuni care sa corespunda mai bine depozitarii si utilizarii publicatiilor.

Biblioteca mosteneste un fond de carte veche si rara deosebit de valoros.

Sursa: http://www.galati.djc.ro/ObiectiveDetalii.aspx?ID=316

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

index

Palatul Poștei

Palatul Poștei- Galați   Primul document privind existenta serviciilor postale pe teritoriul tarii noastre este …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.