Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Palate » Palate Iaşi » Palatul Braunstein
GEKO's WorkGroup Inc.
palatul-braunstein2

Palatul Braunstein

Palatul Braunstein- Iași

 

Palatul Braunstein este un monument de arhitectură (cod LMI IS-II-m-B-03837), construit în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, în Iași. Clădirea adăpostește sala de expoziții a Uniunii Artiștilor Plastici la parter, având locuințe la etaj.

Impresionant prin somptuozitate, palatul a fost construit spre sfârșitul secolului al XIX-lea la inițiativa lui Adolf Braunstein, un antreprenor evreu care deținea mai multe magazine în împrejurimi la acea vreme. Cupola palatului a fost inaugurată în 1915. De-a lungul timpului, clădirea a avut diverse funcții, printre care hotel, bancă și sediu de partid. În perioada comunistă, clădirea a fost naționalizată, iar apartamentele de la etaj au funcționat ca locuințe sociale. După căderea comunismului în 1989, unele părți din clădire au fost retrocedate, iar altele au rămas în proprietatea primăriei.

În prezent, clădirea se află într-un stadiu avansat de degradare, având gradul de risc seismic 0.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Palatul “Pentru Femei”

Palatul “Pentru Femei” (ruine)- Iași   Nu exista date

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.