Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Palate » Palate Dolj » Palatul Banca Comerțului
GEKO's WorkGroup Inc.
primar1

Palatul Banca Comerțului

Palatul Banca Comerțului, Craiova- Dolj

 

Primaria Municipiului Craiova este situata in centrul orasului, pe str. A.I. Cuza nr. 7 adapostind pe langa cabinetul primarului majoritatea directiilor si serviciilor specifice oricarui oras resedinta de judet. Cladirea a fost terminata in anul 1916 si a servit la inceput ca sediu al Bancii Comertului Craiova. Cel care s-a ocupat de ridicarea edificiului a fost Ion Mincu, un arhitect apreciat al acelor vremuri care a mai proiectat si Palatul Administrativ din Galati sau Scoala Centrala de fete din Bucuresti. De asemenea a restaurat biserica Stavropoleos in 1906 si a proiectat mobilierul din Palatul Justitiei Bucuresti si Catedrala din Constanta.

Aspectul interior nu dezamageste nici el avand diferite decoratiuni cu stucaturi, vitrouri, mozaicuri venetiene si grilaje de fier forjat fiind un amestec reusit de grandoare cu elemente ale arhitecturii tipice evului mediu romanesc .

 

Sursa: http://photoexplorers.net/2011/05/09/primaria-municipiului-craiova/

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

vorvoreanu-1

Palatul Mitropolitan

Palatul Mitropolitan, Craiova-Dolj   Purtând de peste un secol povara istorică a unui nume ce …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.