Breaking News
Home » Obiective turistice laice » Palate » Palate Sibiu » Muzeul Brukenthal
GEKO's WorkGroup Inc.
Muzeul-Brukenthal-ww

Muzeul Brukenthal

Muzeul Brukenthal- Sibiu

Muzeul Național Brukenthal este un muzeu din Sibiu, având sediul principal în Palatul Brukenthal din Sibiu, construit de baronul Samuel von Brukenthal între anii 1778 și 1788, pe o latură a Pieței Mari. Muzeul Brukenthal a fost înființat în anul 1817, fiind constituit din colecțiile baronului Samuel von Brukenthal.

Marele jaf din 1968

În ziua de duminică 26 mai 1968, un grup de hoți a intrat în muzeu, ca niște vizitatori obișnuiți, și-au ascuns la etajul doi, aflat în renovare. Noaptea au coborât și au furat opt dintre cele mai valoroase lucrări expuse: Anton van Dyck“Moartea Cleopatrei”, Frans van Mieris cel Bătrân – “Bărbat cu pipă la fereastră”, Jorg Breu – “Portret de bărbat”, anonim german – “Bărbat cu haină de blană”, Cristoph Amberger – “Portret de bărbat”, Tiziano Vecello da Cadore (1477-1576) – “Ecce homo”, Rosalba Carriera – “Portretul unei tinere femei” (o miniatură pictată pe fildeș), și, cea mai valoroasă, Maestrul legendei Sfântului Augustin – “Bărbat cu craniu în mână”, evaluate la peste 25 de milioane de dolari, după care au dispărut prin pod și apoi prin curtea bisericii reformate. Ancheta a stabilit că picturile au scoase din țară într-un timp-record, de numai trei zile. Patru dintre ele au fost regăsite în America și repatriate în 1998]: “Portret de bărbat cu craniu” a Maestrului Legendei Sfântului Augustin, “Ecce Homo” de Tizian; “Portret de femeie” de Rosalba Carriera și “Portret de bărbat cu pipă în fereastră” de Frans van Mieris cel Bătrân.

În octombrie 1998 au dispărut 6 tablouri de mare valoare din Muzeul de Arte Frumoase din Budapesta, hoții aplicând același mod de operare ca la Muzeul Brukenthal. Polițiștii maghiari au acționat rapid, reușind să identifice și să aresteze un grup de hoți italieni. Printre aceștia se afla și un oarecare Ciro, care a recunoscut că a acționat și la Sibiu, în urmă cu 30 de ani, declarând că tablourile furate de la Muzeul Brukenthal au fost scoase din țară de un om de afaceri grec, Miscalaides, care făcea afaceri cu tractoare românești.

Sursa: Wikipedia

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

palatul-brukenthal-avrig

Palatul Brukenthal din Avrig

Palatul Brukenthal din Avrig- Sibiu   Palat în stil baroc târziu la începutul Văii Oltului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.