Breaking News
Home » Mănăstiri şi schituri » Mănăstiri Timiş » Manastirea Timiseni
GEKO's WorkGroup Inc.
Manastirea-Timiseni-1

Manastirea Timiseni

Manastirea Timiseni.Com Sag-Timis

Hram: Taierea Capului Sfantului loan Botezatorul

Arhiepiscopia Timisoarei

 

ste ctitoria mitropolitului Vasile Lazarescu, din anul 1944. A fost înzestrată prin osteneala exarhului mănăstirilor din Banat din acea vreme Justinian Dalea. Serviciile religioase se oficiau la început în capela amenajată în interiorul imobilului. Desfiinţată în timpul regimului comunist, a fost reorganizată prin stăruinţa Î.P.S. Mitropolit Nicolae Corneanu.

Actuala biserică s-a construit între 1968-1972. Pictura a fost executată de Victor Jurcă din Lugoj, iar sfinţirea lăcaşului s-a făcut la 29 august 1972. S-a mai construit o clădire în care există stăreţia, trapeza şi chiliile. După 1990 s-a dat în folosinţă un corp de clădire pentru pelerini.

În 2002 a început construcţia unei biserici mai încăpătoare şi unui vast corp administrativ. Piatra de temelie a noii biserici s-a pus la 10 mai acelaşi an, la praznicul Izvorul Tămăduirii, de către Î.P.S. Mitropolit Nicolae.

Sursa: http://www.pelerinajetimisoara.ro/manastiri-jud-timis/manastiri/manastirea-timiseni

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

manastirea-saraca-5

Manastirea Saraca

Manastirea Saraca.Com Gataia, Sat Semlacu-Timis Hram: Schimbarea la Fata, Buna Vestire Arhiepiscopia Timisoarei   Tinand …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.