Breaking News
Home » Mănăstiri şi schituri » Mănăstiri Teleorman » Manastirea Sfatul Gheorghe
GEKO's WorkGroup Inc.
sf-gheorghe-tiganesti-(20)

Manastirea Sfatul Gheorghe

Manastirea Sfatul Gheorghe.Tiganesti-Teleorman

Hram: Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Buna Vestire (paraclisul)

Episcopia Alexandriei si Teleormanului

 

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe a luat fiinta in luna aprilie 2004, cand s-a hotarat ca acest asezamant sa fie zidit in extravilanul comunei Tiganesti, la aproximativ 1,5 kilometri de soseaua nationala Alexandria – Zimnicea, si sa aiba, dupa dorinta ctitorilor, regim alimentar fara carne.

Manastirea Sfantul Mare Mucenic Gheorghe a luat fiinta in aprilie 2004, cand s-a hotarat ca acest asezamant sa fie zidit in extravilanul comunei Tiganesti, la aprox. 1,5 km de soseaua nationala Alexandria-Zimnicea, si sa aiba, dupa dorinta ctitorilor, regim alimentar fara carne.

Piatra de temelie a fost pusa la data de 10 decembrie 2004, iar lucrarile de construire a manastirii au fost incredintate parintelui ieroschimonah Prodromos Bele Vasile.

Cu voia Bunului Dumnezeu, Cel in Treime slavit: Tatal, Fiul si Duhul Sfant, la dorinta si cu ravna “ctitorului principal ASTRI – Bucuresti, prin reprezentantii sai care-i conduc destinele in prezent, care au sponsorizat si lucrarile de constructie si finalizare a Bisericii, clopotnitei, gard imprejmuitor, chilii si a amenajarilor interioare si exterioare ale manastirii din Comuna Branceni”, si a credinciosilor din acest tinut al Teleormanului, exprimata prin “solicitarea ieroschimonahului Predromos Bele, duhovnic al Manastirii Sfantul Ioan Botezatorul – Branceni, judetul Teleorman”, Permanenta Consiliului Eparhial, in unanimitate hotaraste urmatoarele:

Piatra de temelie a fost pusa la data de 10 decembrie 2004, iar lucrarile de construire a manastirii au fost incredintate parintelui ieroschimonah Prodromos Bele Vasile – Constantin.

Se aproba infiintarea Manastirii cu hramul Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, purtatorul de biruinta, in localitatea Tiganesti, judetul Teleorman, ca manastire de calugari cu denumirea de Manastirea Sfantul Gheorghe – Tiganesti, judetul Teleorman.

Parintele ieroschimonah Prodromos Bele Vasile – Constantin, este desemnat coordonator al lucrarilor de edificare a acestei manastiri. Manastirea va functiona potrivit prevederilor canonice si regulamentare si va avea, dupa dorinta ctitorilor, regim alimentar fara carne.

La data de 10 decembrie 2004, cu voia Bunului Dumnezeu, in zilele Prea Fericitului Parinte Patriarh Teoctist, in sobor de preoti si in prezenta catorva credinciosi, Prea Sfintitul Parinte Galaction a multumit, s-a rugat, a binecuvantat si a pus piatra de temelie a anticipatei biserici manastiresti ce se va construi aici.

Pronia divina fata de creaturi se arata si de aceasta data in chip vadit. Dumnezeu ieri si azi si in veac acelasi este. El intotdeauna lucreaza prin alesii Sai.

Astfel ca dupa numai 4 ani si 6 luni, in data de 5 octombrie 2008, Prea Sfintitul Parinte Galaction, tarnoseste Paraclisul manastirii cu hramul Buna Vestire, iar Sfanta si Dumnezeiasca se savarseste in Biserica cea mare a manastirii, inchinata Sfantului Mare Mucenic Gheorghe.

Sursa: http://www.crestinortodox.ro/biserici-manastiri/manastirea-sfantul-gheorghe-tiganesti-68020.html

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

01

Manastirea Sfatul Pantelimon

http://romanianturism.com/wp-admin/post.php?post=5056&action=edit&message=1 Manastirea Sfatul Pantelimo.Com Silistea Gumesti-Teleorman Hram: Sfantul Pantelimon (hramul bisericii in constructie), Sfantul Ioan …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.