Breaking News
Home » Mănăstiri şi schituri » Mănăstiri Suceava » Manastirea Sf Dimitrie Vatra Dornei
GEKO's WorkGroup Inc.
index

Manastirea Sf Dimitrie Vatra Dornei

Manastirea Sf Dimitrie Vatra Dornei-Suceava

Hram: Sf. Dimitrie

Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor

 

Manastirea este situata in municipiul Vatra Dornei, pe valea raului Bistrita. Din izvoarele traditiei se istoriceste ca in aceste imprejurimi a existat o vatra de asezamant sihastresc, de unde se trage si numele strazii pe care este situate manastirea – strada Chilia, de la numele chiliilor in care s-au ostenit vechii calugari.

Odata cu trecerea vremii, Dumnezeu nu a lasat acoperita urma acestor traditii, ci precum `lumina nu se ascunde in obroc si ce se pune sa lumineze celor din casa` , asa a luminat si mintea domnului primar Tomoioaga Gheorghe, din comunca Ciocanesti, care a decis sa deschida acest Sfant Locas.
Lucrarile de constructie au inceput cu binecuvatarea Inalt Preasfintitului Pimen, Arhiepiscop al Sucevei si  Radautilor in anul 1997 si au fost finalizate in anul 2003. Tot la sfarsitul acestui an , pe data de 7 decembrie a avut loc slujba de sfintire a acestui Sfant Locas, fiind terminate si picturile bisericii, care au fost efectuate de pictorul Viorel Costan din Botosani.
Slujba a fost oficiata de Prea Sfintitul Gherasim Putneanul ( acum trecut la cele vesnice), insotit de un sobor de arhierei  si preoti. La inceputul anului 2004, pe data de 10 ianuarie, sub ascultarea Inalt Prea Sfintitului Pimen, au fost trimise de la Manastirea Dragomirna, maica stareta Stavrofora Andreea Rotar, impreuna cu un grup de maici, care au incercat sa aprinda scanteia de monarchism, stinsa pe aceste meleaguri in urma cu multe veacuri.
In incinta manastirii Sf Dimitrie mai exista si un asezamant social, care are in ingrijire 33 de bolnavi, lucrarile de buna functionare  a acestui asezamant fiind coordonate de maica stareta. Incercand sa impleteasca munca cu rugaciunea, personalul manastirii, inafara de ingrijirea batranilor se osteneste savarsind Sfanta Liturghie si cele 7 laude la care participa si batranele, implinind Cuvantul Evangheliei `Nu doar cu paine se va hrani omul ci Cuvantul Lui Dumnezeu`.
Manastirea Sf Dimitrie Izvoratorul de Mir de pe langa albia raului Bistrita, isi desfasoara in continuare cursul  lucrurilor in liniste, nadajduind in ajutorul lui Dumnezeu dobandit din mijlocirile vechilor pustnici care s-au ostenit si au sfintit aceste locuri.

Sursa: http://www.manastireasfdimitrie.ro/info.html

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Manastirea-Voronet1

Manastirea Voronet

Manastirea Voronet.Loc Gura Humorului, Sat Voronet-Suceava Hram: Sfantul Mare Mucenic Gheorghe, Sfantul Daniil Sihastrul Arhiepiscopia …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.