Breaking News
Home » Mănăstiri şi schituri » Mănăstiri Timiş » Manastirea Izvorul Miron
GEKO's WorkGroup Inc.
manastirea-izvorul-miron-romanesti-031

Manastirea Izvorul Miron

Manastirea Izvorul Miron.Com Tomesti, Sat Romanesti-Timis

Hram: Sfantul Ilie

Arhiepiscopia Timisoarei

 

Mănăstirea de călugări „Izvorul Miron“ din satul Româneşti, comuna Tomeşti, judeţul Timiş, este ctitoria episcopului Miron Cristea, viitorul patriarh. Făcând o vizită canonică în zon, a rămas vrăjit de frumuseţea locurilor, drept pentru care a hotărât zidirea une mănăstiri. Temelia lăcaşului a fost pusă în 1912, prin dania familiei Glava din Româneşti; a fost terminată în 1929 şi inaugurată în 1931. În 1980 au început lucrările de restaurare. Biserica a fost repictată, astfel că, la 20 iulie 1991, când se prăznuieşte şi hramul, a fost resfinţită.

Ample lucrări de construcţie s-au efectuat după 1995, respectiv: un paraclis, trapeza, un corp de chilii, bibliotecă, spaţii de cazare, etc. Noul paraclis de iarna cu hramul „Izvorul tămăduirii” a fost sfinţit La 8 iunie 2003, iar cel de vară, din curtea mănăstirii, la 20 iulie, în acelaşi an.
Accesul este posibil pe DN 68 A Lugoj – Traian Vuia (21 km) – Făget (15 km- Coşava (11 km), ramificaţie la dreapta, DL 108 spre Româneşti (5 km).

Sursa:http://www.banaterra.eu/romana/lacase/manastiri/izvoru_miron/manastiri_ortodoxe_romanesti.htm

 

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Manastirea-Timiseni-1

Manastirea Timiseni

Manastirea Timiseni.Com Sag-Timis Hram: Taierea Capului Sfantului loan Botezatorul Arhiepiscopia Timisoarei   ste ctitoria mitropolitului …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.