Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
poza-2418_1

Schitul Orlat

Schitul Orlat.Com Orlat-Sibiu

Hram: Nasterea Maicii Domnului

Arhiepiscopia Sibiului

 

Cu binecuvântarea P.S.SERAFIM – pe atunci  episcop vicar al Arhiepiscopiei Sibiului – a luat fiinţă Schitul ORLAT în 1992, cu acordul Consiliului parohial al parohiei ORLAT II, preot paroh fiind pr. PEANĂ IOAN, când s-a binecuvântat prima biserică, cu osteneala monahului  MACARIE  AGACHI, pe proprietatea sa, (moştenită) la  8 septembrie, pe strada Lungă, la nr. 310.
Dintr-o tragică întâmplare, a ars complet în 2002, şi luând-o de la capăt, a fost refăcut până în 2004, primind binecuvântarea de a se sluji în noua biserică. Toate fondurile cu care s-a lucrat, au fost adunate de  monahul MACARIE AGACHI, de la bunii credincioşi din ORLAT, localităţile învecinate, din SIBIU, MEDIAŞ şi CRAIOVA.
Prin voia lui Dumnezeu, s-a refăcut mai frumos, cu 2 chilii alăturate şi cu altar de vară în curte.
Monahul MACARIE AGACHI, fiind în vârstă, a hotărât să-l doneze Arhiepiscopiei SIBIULUI, cu condiţia de a rămâne vieţuitor aici până la moarte, în ascultare, să se trimită un ieromonah – preot călugăr – şi încă un monah, spre a se putea sluji permanent la Sfântul altar.
Anul trecut 2010, s-a acoperit cu tablă, iar în primăvara aceasta, s-a pus cruce de inox pe turn, şi s-a făcut gard nou la stradă. Monahul MACARIE AGACHI a intervenit la Primăria Orlat spre a se introduce apa şi canalizarea la schit, primind promisiunea rezolvării acestei cereri. S-au înaintat actele la Arhiepiscopia SIBIU pentru sfinţirea Bisericii schitului, şi se aşteaptă fixarea datei şi a fi cunoscută din timp, pentru pregătirile necesare. Schitul are aprobarea I.P.S. sale, dr. LAURENŢIU STREZA, de a sluji Sfânta liturghie, orice preot.
Mai sunt necesare şi alte lucrări care, să se termine până la data sfinţirii schitului, cu ajutorul bunului Dumnezeu şi a bunilor credincioşi, nu în ultimul rând, al Primăriei ORLAT.

ORLAT, la 10 mai 2011,
smeritul monah, MACARIE AGACHI

 

Sursa: http://orlat.blogspot.ro/2011/05/scurt-istoric-al-schitului-orlat-cu.html

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Schitul-Vestem-20110210100948

Schitul Vestem

Schitul Vestem. Com Selimbar, Sat Vestem-Sibiu Hram: Inaltarea Domnului Arhiepiscopia Sibiului   Schitul Vestem a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.