Breaking News
GEKO's WorkGroup Inc.
117661_schitul_carbuna

Schitul Carbuna

Schitul Carbuna.Com Vanatori-Neamt

Hram: Binecredinciosul Voievod Stefan cel Mare si Sfant

Mitropolia Moldovei si Bucovinei

 

Schitul Carbuna este situat vizavi de Rezervatia de zimbri Dragos Voda si se poate ajunge la el de pe jos. Schitul este situat in comuna Vanatori, la aproximativ 3 km de Manastirea Neamt.

Terenul pe care a fost construit Schitul Carbuna este proprietatea manastirii Neamt si in trecut a reprezentat si locul de unde se realiza apararea si buna functionare a Cetatii Neamtului. Tot in acest loc se prelucra carbunele din lemn  folosit pentru prelucrarea fierului in cadrul manastirii, dar si pentru alte intrebuintari.

In timpul celor doua razboaie mondiale pe aceste locuri au cazut multi ostasi romani pentru apararea tarii noastre, motiv pentru care locul a devenit un “sanctuar” pentru rugaciune si pomenire a acestor eroi.  In cimitirul in care au fost ingropati acesti eroi, in anul 1995 s-a construit o troita care a fost sfintita de catre Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel cu un sobor de preoti si diaconi.

In anul 2001 Prea Fericitul Parinte Patriarh Daniel a infiintat Schitul Carbuna cu hramul “Sfantul Voievod Stefan cel Mare”  pe locul unde s-au jertfit eroii neamului romanesc. Construit intr-o plantatie de stejari de langa cimitirul eroilor neamului cazuti in al Doilea Razboi Mondial, schitul apartine administrativ de Manastirea Neamt.  Intre anii 2001 si 2003 la Schitul Carbuna s-au construit un paraclis si un corp de chili cu trapeze.

De la Schitul Carbuna se pot face drumetii catre Manastirea Neamt si catre celelalte schituri ale manastirii: Schitul Vovidenia, Schitul Pocrov, Schitul Icoana, Schitul Icoana Veche.

Sursa: http://www.viziteazaneamt.ro/2010/08/schitul-carbuna-%E2%80%93-judetul-neamt/

About GEKO

TOTUL în viaţă are un sens... NIMIC din ea nu se petrece întâmplător...

Check Also

Schitul-Vovidenia-20101206100605

Schitul Vovidenia

Schitul Vovidenia.Com Vanatori-Neamt Hram: Sfantul Ierarh Spiridon, Intrarea in Biserica a Maicii Domnului Mitropolia Moldovei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.